GUVERNUL A PLAFONAT PRETURILE – Produsele pentru care se aplica masura. Prevederile OUG, valabile pana in martie 2023

385

sursa foto: monitorulbt.ro

Executivul a aprobat Ordonanta de Urgenta privind unele masuri in vederea protejarii consumatorului final in ceea ce priveste utilizarea materialelor lemnoase si a produselor derivate din lemn, pentru incalzirea locuintei in sezonul rece.

Conform Ordonantei de urgenta, preturile finale facturate se plafoneaza la urmatoarele produse, dupa cum urmeaza:
-lemn de foc, resturi de lemn, tocatura provenita din lemn, rumegus- 400 lei/mc, cu TVA inclus
-brichete din lemn maxim 1500 lei/tona cu TVA inclus;
-pelete din lemn maxim 2000 lei/tona cu TVA inclus.
Prevederile se aplica consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice si urmatoarelor entitati:
-unitatilor de invatamant publice si private, furnizorilor de servicii sociale, unitatilor de interes local, unitatilor de cult si unitatilor administrativ-teritoriale, precum si unitatilor din subordinea acestora.
Aceste masuri se aplica pana la data de 31 martie 2023.

Peste 3 milioane de romani se incalzesc cu lemne

Aceasta OUG este importanta pentru foarte multi locuitori ai Romaniei, deoarece peste 3 milioane de gospodarii se incalzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn. Astfel, potrivit deciziei prim-ministrului Nicolae Ciuca se plafoneaza preturile finale facturate la maxim 400 lei/mc, pentru urmatoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru incalzire in sezonul rece:  lemn de foc, resturi de lemn, tocatura provenita din lemn si rumegus. Ordonanta de Urgenta vine, totodata, in sprijinul asigurarii unei discipline riguroase a comercializarii lemnului de foc si a produselor derivate pentru incalzire, precum si a unui inalt nivel de protectie a cetatenilor in calitatea lor de consumatori finali”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole