GUCCI INTRODUCE PLATA IN BITCOIN SI ALTE 11 CRIPTOMONEDE – Brandul de lux ofera o experienta exclusivista clientilor cripto

737

Brandul italian de lux Gucci a anuntat ca va incepe sa accepte plati in criptomonede pana la sfarsitul lunii mai in cinci dintre magazinele sale din Statele Unite, relateaza revista Vogue Business. Serviciul, care are un caracter exclusivist, va fi extins in curand la toate cele 111 magazine ale sale din America de Nord, au precizat reprezentantii Gucci.

Gilda Popa

Platile cripto in magazinele brandului de lux pot fi procesate, la cerere, printr-un link trimis prin e-mail clientului. Link-ul contine un cod QR care permite efectuarea platii direct din portofelul cripto. Gucci va accepta 12 criptomonede, inclusiv Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Litecoin (LTC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) si cinci monede stabile, potrivit Vogue Business.

Primele magazine Gucci care accepta cripto sunt Wooster Street din New York, Rodeo Drive din Los Angeles, Miami Design District, Phipps Plaza din Atlanta si The Shops at Crystals din Las Vegas.

Gucci cauta mereu sa imbratiseze noi tehnologii atunci cand acestea pot oferi o experienta imbunatatita clientilor nostri. Acum suntem capabili sa integram criptomonede in sistemul nostru de plata, iar aceasta este o evolutie fireasca pentru acei clienti care ar dori sa aiba acces la aceasta optiune”, a declarat Marco Bizzarri, presedinte si CEO al Gucci, intr-o declaratie citata de Vogue Business.

Primul NFT lansat de Gucci, in iunie 2021, s-a vandut cu 25.000 dolari

Brandul de lux „cocheteaza” inca de anul trecut cu tehnologiile Web3, inclusiv blockchain, cand a lansat prima sa colectie NFT.

Primul sau NFT a fost un film de 4 minute, intitulat Aria, care s-a inspirat din colectia sa de imbracaminte cu acelasi nume. NFT-ul s-a vandut pentru 25.000 de dolari in iunie 2021 intr-o licitatie online gazduita de Christie’s.

Primul NFT Gucci, inspirat de Gucci Aria, cea mai recenta prezentare a colectiei emblematice a casei de moda, un film de moda regizat de Alessandro Michele si fotograful si regizorul premiat Floria Sigismondi. Cu peisajul sau de vis si energia efervescenta, NFT-ul marcheaza un moment istoric pentru brandul Gucci, deoarece creeaza o punte intr-un nou spatiu media. Opera de arta care sta la baza NFT vorbeste despre mesajul general al Ariei – acela al dorintei universale de reinnoire; o dorinta de a inflori si a inflori dupa ce umbra iernii a trecut. Usile se deschid pe masura ce intunericul se retrage in fata luminii si a acelei sarbatori mult asteptate. Gucci va dona toate veniturile sale catre UNICEF SUA pentru a sprijini efortul UNICEF in proiectul COVAX – o initiativa care vizeaza asigurarea accesului echitabil la nivel mondial la vaccinurile COVID-19”, arata reprezentantii Gucci pe pagina licitatiei gazduita de Christie’s.

Gucci s-a extins si mai mult in Web3 prin achizitionarea unui teren virtual in The Sandbox in februarie, dezvoltand o experienta retail virtuala care sa reflecte magazinul sau electronic Vault.

Recent, prin serverul Gucci Vault Discord, brandul de lux a transmis ca persoanele care au achizitionat doua proiecte NFT – SuperGucci si Gucci Grail – vor avea acces special pentru a precomanda colectia Gucci inainte de a deveni publica.

Tot mai multe branduri de lux introduc platile in criptomonede

Cativa alti retaileri de lux au inceput sa testeze platile cripto. In martie, Off-White a anuntat ca magazinele emblematice din Paris, Londra si Milano au inceput sa accepte plati in criptomonede.

Philipp Plein este in proces de construire a unui magazin londonez care, pe langa faptul ca va accepta plati cripto, va avea o galerie NFT. In februarie, Plein a declarat pentru Vogue Business ca marca sa realizeaza cel putin o tranzactie de criptomonede pe zi si a adunat deja 150 de Bitcoin.

Brandul de ceasuri de lux Hublot al LVMH a lansat o colectie in editie limitata care putea fi achizitionata folosind doar Bitcoin. Recent, marca a colaborat cu Ledger, lansand un ceas in editie limitata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet