GREVA LA STB: ZIUA 5 – Directorul Crit anunta ca angajeaza soferi. Mesaj pentru protestatari: ce risca cei care nu se prezinta la munca trei zile consecutiv

1468

sursa foto: antena 3

Greva de la Societatea de Transport Bucuresti (STB) a intrat in a cincea zi, iar o marte parte din soferi refuza sa iasa pe traseu. Adrian Crit, directorul companiei, a declarat, luni, 24 ianuarie 2022, ca pe site-ul institutiei a fost publicat un anunt de angajare pentru soferi de autobuze. De cealalta parte, protestarii cer demisia acestuia.


Crit a mai anuntat ca cine nu se prezinta la munca trei zile consecutiv risca sa aiba contractul de munca desfacut, asa cum prevede contractul de munca:

„Am notificat toti angajatii cu privire la sarcinile de serviciu, am formulat plangeri penale contra celor care au declansat greva ilegala. Aplicam tot ce e scris in Codul Muncii contra angajatilor care nu si-au indeplinit sarcina de serviciu. Se fac listele cu persoanele care au incalcat contractul colectiv de munca, situatia trebuie remediata. Contractul de munca este ferm: cine nu e prezent la munca trei zile consecutiv, va avea contractul de munca desfacut. Ne dorim personal de calitate, vom fi mai duri in selectia personalului. Salariile in STB sunt motivante”, a declarat, potrivit digi 24, Adrian Crit.

Cercetare disciplinara

Seful STB a precizat ca sunt mii de angajati, insa nu spune ca vor pleca toti, ci se va analiza caz cu caz. Potrivit lui Crit, sunt liste cu cei care nu s-au prezentat la munca, iar dupa ce se vor verifica, se fac comisii de analize, se notifica angajatii.

„Azi am publicat pe site-ul STB anunt de angajare pentru soferi de autobuze. Nu ne mai permitem sa fim captivi unor angajati care au cazut prada manipularii si protesteaza fara sa aiba nicio dorinta. Se doreste doar demisia mea. Cei care nu revin la locul de munca sunt responsabili pentru neplata salariilor”, a mai declarat directorul STB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole