GRESEALA UNEI COMPANII CRIPTO A IMBOGATIT PESTE NOAPTE O FAMILIE CU 10 MILIOANE DOLARI – Platforma Crypto.com a descoperit eroarea abia la 7 luni dupa transfer, iar banii sunt de negasit

929

sursa foto: coinjurnal.net

Platforma de tranzactionare cu criptomonede Crypto.com se judeca pentru a-si recupera banii, dupa ce a transferat accidental, in mai 2021, 10,5 milioane de dolari unei femei din Australia. Greseala a intervenit in cursul procesarii unei rambursari de 100 de dolari. Compania a observat eroarea abia dupa 7 luni, in contextul unui audit realizat in decembrie 2021, relateaza stockhead.com.au. Insa prea tarziu. „Norocoasa” beneficiara a erorii transferase deja banii in alte conturi, iar 1,35 milioane dolari din suma au fost folositi pentru achizitia unei case in nordul orasului Melbourne.

Gilda Popa

Crypto.com, care opereaza ca Foris GFS in Australia, a platit 10,5 milioane de dolari in loc de o rambursare de 100 de dolari, dupa ce numarul de cont al unei femei din Melbourne, Thevamanogari Manivel, a fost introdus accidental in campul sumei de plata, relateaza The Guardian.

Compania a lansat anul acesta o actiune in justitie la instanta suprema a statului Victoria din Australia, iar in februarie 2022 a obtinut o decizie de inghetare a contului femeii la Commonwealth Bank. Prea tarziu insa, deoarece cea mai mare parte din suma de peste 10 milioane dolari fusese deja transferata in alte conturi.

In plus, instanta a constatat ca 1,35 milioane de dolari din acesti bani au fost folositi pentru a cumpara o casa cu patru dormitoare in Craigieburn, in nordul orasului Melbourne, in februarie, iar proprietatea asupra vilei a fost apoi transferata pe numele surorii lui Manivel, Thilagavathy Gangadory, care locuieste in Malaezia.

Cel putin 9 milioane de euro din suma transferata din greseala, de negasit

Ulterior, toate incercarile de a transmite catre Thilagavathy Gangadory ordinele de inghetare a conturilor au esuat, deoarece ea nu a raspuns niciodata la e-mailurile avocatilor Crypto.com. Singura comunicare furnizata instantei a fost un raspuns prin e-mail adresat avocatilor lui Manivel, spunand „primit, multumesc”.

Avocatii lui Thevamanogari Manivel au informat Crypto.com ca sora acesteia, Thilagavathy Gangadory „cauta consiliere juridica”, a mai notat instanta.

Unicul lucru pe care l-a obtinut pana acum platforma de tranzactionare Crypto.com este o hotarare a instantei care sa o forteze pe sora beneficiarei transferului, Gangadory, sa vanda proprietatea cat mai curand posibil, pentru a returna banii catre Crypto.com, precum si dobanda in valoare de 27.369,64 USD, mai noteaza The Guardian. Avocatii Crypto.com nu au vrut sa comenteze cazul pentru presa din Australia, precizand ca este vorba de un proces in plina desfasurare.

The Guardian mai noteaza, sugerand cumva ironia situatiei, ca recent compania cripto l-a platit pe starul de la Hollywood Matt Damon sa apara intr-o reclama pentru Super Bowl cu sloganul „Fortune Favours the Brave” (n.r. „Norocul ii favorizeaza pe cei curajosi”).

Compania Crypto.com a anuntat concedieri masive pe fondul crizei din piata

Scaderea pietei criptomonedelor a survenit la doar cateva luni dupa ce AFL a anuntat un parteneriat de cinci ani cu Crypto.com pentru a deveni „platforma oficiala de schimb si tranzactionare de criptomonede pentru AFL si AFLW”.

Crypto.com a declarat in mai 2022 ca a ramas pe deplin angajata in acest acord.

Suntem bine finantati si acestea sunt contracte multianuale, care vor continua sa joace un rol crucial in misiunea noastra de a accelera tranzitia lumii catre criptomonede”, a spus un purtator de cuvant.

In iunie, Crypto.com a declarat ca va concedia 260 dintre angajati din cauza scaderii pietei criptomonedei. Dar publicatie The Verge a dezvaluit ca in realitate compania a concediat in tacere multi alti angajati si nu a facut public acest lucru.

1 comentariu la “GRESEALA UNEI COMPANII CRIPTO A IMBOGATIT PESTE NOAPTE O FAMILIE CU 10 MILIOANE DOLARI – Platforma Crypto.com a descoperit eroarea abia la 7 luni dupa transfer, iar banii sunt de negasit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole