GIGANTUL BLACKROCK OFERA SERVICII CRIPTO CLIENTILOR INSTITUTIONALI – Cel mai mare fond de investitii din lume a incheiat un parteneriat cu platforma Coinbase

306

Investitorii instituționali ai fondului de investitii BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, vor putea accesa servicii de tranzactionare si custodie a criptomonedelor prin Coinbase Prime, in urma unui parteneriat intre cele doua companii. Actiunile platformei de tranzactionare de criptomonede Coinbase Global au crescut cu peste 16% in urma acestui anunt.

Gilda Popa

Coinbase a anuntat colaborarea cu gigantul BlackRock intr-o postare pe blogul oficial.

Potrivit anuntului, clientii institutionali ai platformei de management al investitiilor BlackRock Aladdin (Asset, Liability, Debt, and Derivative Investment Network) vor putea accesa servicii cripto prin Coinbase Prime. Aladdin ofera o suita de instrumente software concepute pentru a ajuta investitorii institutionali sa-si gestioneze portofoliile.

Aceasta conexiune cu Aladdin le va permite clientilor sa-si gestioneze expunerile la Bitcoin direct in fluxurile existente de gestionare a portofoliului si de tranzactionare, pentru o vizualizare a intregului portofoliu si a riscului pe toate clasele de active”, a declarat Joseph Chalom, coordonator al Parteneriatelor Strategice pentru Ecosistem la BlackRock, potrivit comunicatului Coinbase.

Chalom a adaugat ca a existat un interes crescut din partea clientilor institutionali ai companiei pentru expunerea la activele digitale.

Servicii de tranzactionare

Astfel, Coinbase Prime se va ocupa de serviciile de tranzactionare si custodie pentru clientii Aladdin. Deocamdata, clientii vor avea expunere institutionala la Bitcoin, insa ambele companii se declara interesate sa lucreze impreuna pentru a introduce mai multe functionalitati pentru investitorii interesati.

Acordul a propulsat joi cu 16% actiunile Coinbase, cea mai mare platforma de tranzactionare cripto din SUA, care a avut de suferit din cauza turbulentelor din ultimele 6 luni prin care a trecut piata cripto. Coinbase a fost printre cele mai afectate companii din domeniul cripto, cu un declin al actiunilor sale de peste 60% in acest an.

Volumul de tranzactionare institutionala pe Coinbase din primul trimestru al anului 2022 a fost de 235 de miliarde de dolari, comparativ cu 74 de miliarde de dolari pentru clientii cu amanuntul, arata documentele sale. In timp ce volumul institutional a fost in scadere in comparatie cu ultimele trei trimestre, a crescut cu putin peste 9% fata de acelasi trimestru al anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet