GAZELE RUSESTI – Anunt de ultima ora al Kremlinului dupa decizia lui Putin

876

sursa foto: kremlin.ru

Kremlinul a precizat joi ca tarile „neprietenoase” fata de Moscova, in randul carora a inclus si Bulgaria, vor trebui sa plateasca in ruble gazele naturale livrate de Rusia.


Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca ca se cauta insa o solutie pentru preocuparile manifestate de Serbia legate de decizia anuntata miercuri de Putin, relateaza, potrivit digi 24, agentia EFE.
„Bulgaria a facut pasi ostili in directia noastra. Prin urmare, va trebui sa plateasca (gazele naturale-n.r.) in ruble. Dar asta nu se aplica in cazul Serbiei. Este o problema pe care o vom rezolva”, a afirmat Peskov.

Putin a dat termen o saptamana

Potrivit kommersant, presedintele Vladimir Putin a cerut miercuri sa se emita o directiva catre Gazprom pentru a transforma contractele in ruble pentru tarile neprietenoase. In opinia sa, furnizarea de marfuri rusesti catre UE, SUA si primirea platilor in dolari si euro „nu are niciun sens pentru noi”.
Presedintele a solicitat Bancii Centrale si guvernului sa stabileasca in termen de o saptamana ordinea operatiunilor pentru achizitionarea de ruble pe piata interna de catre cumparatorii de gaze rusesti. El sustine ca Rusia va continua sa furnizeze gaze „in conformitate cu volumele si conform principiilor de pret incheiate in contracte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole