FURNIZORUL DE SERVICII CRIPTO MATRIXPORT FACE CALCULUL – Bitcoin ar putea atinge 125.000 dolari dupa injumatatirea din aprilie 2024

770

sursa foto: thenewscrypto

Prognoza realizata de compania cripto Matrixport arata ca pretul Bitcoin ar urma sa creasca fulgerator anul viitor, la peste 65.000 dolari in urmatoarele 12 luni si la circa 125.000 dolari peste optsprezece luni. Analiza se bazeaza pe evolutia actuala a pretului celei mai puternice criptomonede, coroborat cu efectul deflationist al urmatorului halving, eveniment programat in codul-sursa dupa minarea a 210.000 blocuri in retea care va avea loc, dupa ultimele estimari, in aprilie 2024.

Gilda Popa

Asa-numitul halving, un eveniment major in blockchainul Bitcoin, injumatateste recompensa pe care o primesc minerii pentru extragerea de noi blocuri din retea. Acesta este programat sa aiba loc o data la 210.000 de blocuri – aproximativ la fiecare patru ani – pana cand oferta maxima de 21 de milioane de Bitcoini va fi generata de retea. Halvingul din 2024 va reduce recompensa pentru mineri de la 6,25 la 3,125 bitcoin si se asteapta sa aiba un efect deflationist, propulsand pretul criptomonedei.

Astfel, Matrixport, una dintre putinele companii cripto care au anticipat cresterea pretului in 2023 la finalul anului trecut arata ca principala criptomoneda ar putea atinge nivelul de 125.000 dolari pana la sfarsitul anului 2024.

Acest semnal a fost declansat la sfarsitul lunii iunie, dupa ce Bitcoin a atins 31.000 de dolari, cel mai mare nivel din ultimele 24 de luni. Semnalele anterioare au avut loc in august 2012, decembrie 2015, mai 2019 si august 2020, preturile crescand in anii urmatori, arata analistii Matrixport.

Pe 22 iunie 2023, Bitcoin a atins un nou maxim pe un an, marcand prima data intr-un an. Acest semnal a indicat istoric sfarsitul pietelor bear market (n.r. cand preturile criptomonedelor intra in declin) si inceputul unor noi piete bull market (n.r. o crestere puternica a pretului principalelor active digitale). Daca istoria (n.r. a Bitcoin) este un ghid, preturile ar putea creste cu +123% in douasprezece luni si cu +310% in optsprezece luni – pe baza revenirii tendintelor declansate in 2015, 2019 si 2020. Aceasta ar ridica preturile la 65.539 USD in douasprezece luni si 125.731 USD peste optsprezece luni”, a declarat Markus Thielen, seful de cercetare si strategie la Matrixport intr-un raport transmis CoinDesk.

Thielen a precizat ca evolutia Bitcoin din 2012 si cresterea ulterioara a pretului cu 5.285% in 2013 a fost atipica numind-o o piata bull de la acel moment „epica, neproportionata”.

Interesul investitorilor institutionali pentru Bitcoin, in crestere

Investitorii institutionali arata o crestere puternica a interesului pentru contractele de instrumente derivate si optiuni Bitcoin din a doua jumatate a lunii iunie, cand BlackRock si alti cativa giganti din zona fondurilor de investitii au depus cereri la autoritatile americane pentru lansarea unor Exchange Traded Fund (ETF) Bitcoin spot, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment.

Astfel, in ultimele saptamani, dobanda deschisa (OI) pentru contractele de optiuni a crescut la 13,8 miliarde de dolari, potrivit firmei de analiza blockchain Glassnode. Dobanda deschisa se refera la numarul total de contracte derivate restante care nu au fost decontate. Pentru fiecare cumparator al unui contract futures sau optiuni, trebuie sa existe un vanzator. Optiunile sunt similare cu futures, dar nu au o data fixa de decontare si au „optiunea” de a fi reinnoite sau prelungite. In plus, cresterea cererii pentru optiuni Bitcoin a impins OI aproape de maximul istoric de 15,1 miliarde de dolari, precizeaza reprezentantii Glassnode.

Acest lucru sugereaza ca investitorii din piata isi maresc expunerea la instrumentele derivate definite in functie de risc”, potrivit companiei de analiza blockchain.

 

Tranzactionarea futures Bitcoin a cunoscut, de asemenea, o crestere luna trecuta. Potrivit datelor furnizate Comisiei de tranzactionare la termen a marfurilor din SUA, numarul comerciantilor care mentin o pozitie futures de cel putin 25 BTC a crescut de la un minim recent de 94 la sfarsitul lunii mai la 121 pana in ultima saptamana a lunii iunie. De asemenea, Bitcoin da semne de stabilizare la nivelul de peste 30.000 dolari, atins in 22 iunie anul acesta, in momentul in care intentia gigantului BlackRock de a lansa un ETF Bitcoin spot a devenit publica.

 

Ultimele articole