FOSTII PREMIERI FAC ALIANTA IMPOTRIVA LUI IOHANNIS – Ponta si Tariceanu au lansat partidul Pro Romania Social Liberal

2594
Victor Ponta (foto dreapta) si Calin Popescu Tariceanu (foto stanga) au lansat partidul Pro Romania Social Liberal

A aparut prima alianta impotriva presedintelui Klaus Iohannis si a PNL. Victor Ponta (foto dreapta) si Calin Popescu Tariceanu (foto stanga) au lansat partidul Pro Romania Social Liberal. Este un partid rezultat in urma fuziunii dintre Pro Romania si ALDE.

Anuntul a fost facut joi, 8 octombrie 2020, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu anuntand ca decizia a fost luata in forurile statutare ale celor partide. Drept urmare, Pro Romania si ALDE vor avea candidati comuni la alegerile parlamentare, in urma fuziunii.

Nu va exista insa o paritate. Concret, locurile pe listele pentru alegerile parlamentare se vor imparti dupa urmatorul calcul: 60% pentru Pro Romania, 40% pentru ALDE. Victor Ponta va deschide lista partidului Pro Romania Social Liberal pentru Camera Deputatilor, iar Calin Popescu Tariceanu pentru Senat.

De asemenea, Victor Ponta a precizat ca PSD a refuzat sa faca o alianta cu Pro Romania si ALDE, acuzand social-democratii ca de fapt fac in continuare un blat cu Klaus Iohannis si PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole