FONDURI PENTRU COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE – A fost stabilit bugetul. Sunt 400.000 de beneficiari

454

sursa foto: psd.ro

Guvernul a adoptat Ordonanta pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea pretului la energie, suportat partial din fonduri externe nerambursabile.

Se asigura in continuare banii pentru plata sprijinului care se acorda populatiei vulnerabile pentru compensarea pretului la energie. Bugetul a fost stabilit la 4 miliarde de lei.
Cardurile de energie aflate acum in circulatie, respectiv peste 1,6 milioane, au fost alimentate cu o noua transa in valoare de 700 de lei/pentru fiecare beneficiar. Noile carduri, aflate in proces de distribuire, vor fi alimentate cu aceeasi suma de bani dupa ce Posta Romana va anunta ca acestea ajung la cei aproximativ 400.000 de beneficiari.

Sprijin pentru persoanele vulnerabile

Pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ incalzirea locuintei urmatoarele categorii de persoane vulnerabile:
• pensionarii cu varsta egala sau mai mare de 60 de ani si cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
• pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;
• persoanele (copii si adulti) incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
• familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei;
• familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, in conditiile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.
In cazul in care la un loc de consum domiciliaza sau au resedinta mai multi beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea pretului la energie se acorda o singura data pe loc de consum, cu conditia ca locul de consum sa coincida cu domiciliul/ resedinta beneficiarului de sprijin.

Ultimele articole