FIRMELE, OBLIGATE SA MENTINA LOCURILE DE MUNCA – Categoria care trebuie sa respecte prevederile. Guvernul a adoptat hotararea

698

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Firmele care solicita finantare vor fi obligate sa mentina fiecare loc de munca nou creat pentru o perioada de cel putin 5 ani de la data la care acesta a fost ocupat prima data.

Executivul condus de Nicolae Ciuca a modificat hotararea pentru modificarea si completarea HG 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca.
Actul normativ prevede clarificarea si flexibilizarea prevederilor  HG 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca care determina recuperarea ajutorului de stat, precum si cele referitoare la mentinerea locurilor de munca.

Ajutoare de stat

Astfel, intreprinderile vor fi obligate sa mentina fiecare loc de munca nou creat pentru o perioada de cel putin 5 ani de la data la care acesta a fost ocupat prima data, precum si locurile de munca declarate ca fiind media celor 12 luni precedente lunii in care s-a inregistrat cererea de acord pentru finantare. Modificarea actului normativ a fost necesara intrucat s-a constatat, in practica, ca exista riscul ca intreprinderile beneficiare sa poata desfiinta din locurile de munca initiale declarate la data depunerii cererii de acord pentru finantare, respectand obligatia de mentinere a locurile de munca nou create ca urmare a finantarii cu ajutor de stat.
Totodata, sunt preluate, in textul schemei de ajutor de stat, prevederile Regulamentului (UE) nr. 651/2014, referitoare la faptul ca pierderea/desfiintarea locurilor de munca in perioada ianuarie 2020-30 iunie 2021 nu este considerata ca fiind o incalcare a obligatiei de mentinere a locurilor de munca.
Se extinde, la 12 luni consecutive, perioada in care beneficiarii pot desfasura proceduri in vederea ocuparii locurilor de munca nou create, fara a fi incalcata obligatia de mentinere a locurilor de munca nou create

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole