FINANTARE PENTRU PROPRIETARII DE TERENURI – Au inceput inscrierile. Alocatie anuala in valoare de 456 euro timp de 20 de ani

442

sursa foto: facebook Tanczos Barna

Se dau bani proprietarilor de terenuri pentru a face impaduriri.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat ca a fost deschisa o platforma informatica unde toti detinatorii de teren pot depune cereri de finantare pentru impadurire: https://impaduriripnrr.mmap.ro/#/login.

Potrivit ministrului Mediului, pe langa sprijinul acordat pentru costurile de plantare, proprietarii noilor paduri vor primi o alocatie anuala in valoare de 456 euro pe hectar timp de 20 de ani.

Iata anuntul ministrului Mediului:

Alaturi de premierul Nicolae Ciuca am lansat astazi cea mai mare campanie de impadurire din ultimii ani.
Astfel proprietarii – persoane fizice, intreprinderi, administratii locale, composesorate, NGO-uri – de suprafete pretabile pentru impadurire pot solicita sprijin din aceste fonduri. Este important faptul ca, pe langa sprijinul acordat pentru costurile de plantare, proprietarii noilor paduri vor primi o alocatie anuala in valoare de 456 euro pe ha timp de 20 de ani.
Padurea este una dintre cele mai importante arme ale noastre in lupta impotriva schimbarilor climatice. De aceea, in mandatul meu de ministru padurea are prioritate: nu numai ca protejam padurile, dar dimensiunea suprafetelor impadurite din Romania nu a scazut cu nici un metru patrat in ultimii doi ani, iar acum lansam un program de sprijin pentru plantarea a 57 de mii de hectare de padure noua din fondul de redresare si rezilienta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole