FAMILIA CITU, LOVITA LA INTERESE – Planurile ministrului de Finante Florin Citu de a pune mana pe zeci de hectare de teren din Voineasa sunt date peste cap. Marturia care il incrimineaza pe Citu

3329

Ministrul de Finante Florin Citu (foto), tatal acestuia Vasile Citu si mama sa Elena Citu trebuie sa-si schimbe strategia in cazul zecilor de hectare de teren din Voineasa pe care vor sa puna mana. Asta intrucat planurile familiei Citu au fost date peste cap.

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri seara, 24 iunie 2020, suspendarea Hotararii de Guvern prin care se aprobase reorganizarea Ministerului de Finante. Reorganizare ce presupunea desfiintarea Directiei Generale Juridice a ministerului si inlocuirea acesteia cu doua noi structuri, mai exact Directia Juridic si Reglementare, respectiv Directia Contencios.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti (vezi facsimil) a fost pronuntata in urma unei actiuni introduse in instanta de directorul general al Directiei Generale Juridice, Ciprian Badea, care a contestat Hotararea Guvernului privind reorganizarea Ministerului de Finante.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti (dosar 2197/2/2020):

Admite in parte cererea. Dispune suspendarea executarii Hotararii Guvernului nr. 380/2020 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 408/18.05.2020, in ceea ce priveste Art. I pct. 3 – Anexa, referitor la desfiintarea Directiei Generale Juridice si inlocuirea acestei structuri cu doua noi structuri – Directia Juridic si Reglementare si Directia Contencios, pana la pronuntarea instantei de fond.

Respinge cererea de interventie accesorie in favoarea paratului ca neintemeiata.

Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 4.020 lei cheltuieli de judecata.

Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a caii de atac se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica azi, 24.06.2020. Document: Hotarare 24.06.2020”.

Citu trebuie sa-si schimbe strategia

Desi la prima vedere este doar o hotarare care priveste o problema administrativa din cadrul Ministerului de Finante, decizia Curtii de Apel Bucuresti poate avea impact major asupra intereselor familiei Citu. Mai exact, asupra procesului in care familia Citu se judeca cu Romsilva, incercand sa puna mana pe zeci de hectare de teren situate langa partia din Voineasa.

Cazul a fost prezentat deja pe larg de Lumea Banilor. Este vorba despre dosarul in care Romsilva cere anularea dreptului de proprietate al familiei Citu pentru o suprafata de 11,6 hectare, dosar in care interesele statului sunt reprezentate chiar de Ministerul Finantelor. Un caz in care tatal lui Florin Citu a fost demascat ca a cerut documente din dosar de la Ministerul Finantelor, solicitand ca acestea sa fie trimise chiar fiului sau Florin Citu (click aici pentru a citi).

Revenind la decizia Curtii de Apel Bucuresti, respingerea reorganizarii Ministerului de Finante prin desfiintarea Directiei Generale Juridice poate ingreuna planurile familiei Citu de a pune mana pe hectarele de teren din Voineasa. Asta intrucat prin desfiintarea Directiei Generale Juridice, Florin Citu ar fi urmarit de fapt ca Ministerul de Finante sa nu mai apere interesele statului roman. Si nu o spunem noi, ci chiar cel care a contestat in instanta desfiintarea Directiei Generale Juridice, directorul acestei structuri Ciprian Badea.

“In data de 11 iunie 2019, sub nr. 34584, Directia Generala Juridica (al carei director general sunt) a emis mandat pentru structura teritoriala (DGRFP Craiova – AJFP Valcea) sa formuleze aparari in numele statului roman in litigiul nr. 724/198/2017 – Judecatoria Brezoi.

Parati in cauza respectiva sunt si parintii actualului ministru al Finantelor Publice.

In data de 05/11/2019, in baza mandatului acordat, Statul roman prin Ministerul Finantelor Publice a solicitat anularea actelor de reconstituire a dreptului de proprietate pentru suprafata de 11,6 hectare teren forestier pe numele parintilor actualului ministru al Finantelor Publice.

In data de 16.12.2019, prin executor judecatoresc, Citu Vasile (tatal ministrului Citu Vasile Florin) notifica Ministerul Finantelor Publice (in afara cadrului procesual stabilit in dosarul 724/198/2017) si solicita, sub amenintarea de a actiona in judecata statul:

-o serie de acte/informatii care sa justifice ‘angajarea statului roman in dosarul nr. 724/198/2017’;

-ca doua structuri ale Ministerului Finantelor Publice (ANAF Valcea si ANAF – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova) sa transmita toate documentele ‘d-nului ministru Citu Florin-Vasile’ – fiul sau.

Fara ca Directia Generala sa dea curs solicitarii petentului (apreciind ca exista un vadit conflict de interese intre petent/ministru/administratie si o incalcare grava a procedurilor administrative ca la solicitarea unui petent, departamentul juridic sa inainteze actele dosarului catre tatal petentului – ministru finantelor publice), in data de 31 ianuarie 2020, de la Cabinetul ministrului finantelor publice a fost formulata solicitarea de a fi inaintate toate actele lucrarii nr. 34854/11.06.2019 si dosarul aferent.

De la acea data, dosarul/documentatia aferenta nu a mai fost restituita Directiei Generale Juridice.

Presiunea exercitata asupra directorului general al Directiei Generale Juridice (subsemnatul) este vadita si, dat fiind ca nu s-a efectuat niciun demers de retragere a mandatului acordat structurii teritoriale/de retragere a statului din dosar naste propria convingere ca acesta a fost/este mobilul care a fundamentat demersul de reorganizare.

Aceasta imprejurare trebuie coroborata cu plangerea penala (demersul care poate genera cea mai puternica temere asupra unui functionar) formulata de mama ministrului Finantelor (Elena Citu) la adresa unui reprezentant RNP Romsilva – institutie alaturi de care Ministerul Finantelor Publice a contestat actele de reconstituire a dreptului de proprietate in aceeasi cauza – 724/198/2017.

Presiunea exercitata consider ca este de natura sa pericliteze grav modul in care se vor efectua apararile Statului in cauza nr. 724/198/2017 fiind evident ca nu toti consilierii juridici/sefii acestora isi vor asuma riscul de a pierde functia publica exercitata pentru apararea intereselor statului”, a explicat directorul Directiei Generale Juridice a Ministerului de Finante Ciprian Badea, in actiunea de la Curtea de Apel Bucuresti prin care a contestat reorganizarea Ministerului de Finante.

4 comentarii la “FAMILIA CITU, LOVITA LA INTERESE – Planurile ministrului de Finante Florin Citu de a pune mana pe zeci de hectare de teren din Voineasa sunt date peste cap. Marturia care il incrimineaza pe Citu

  1. Unde ești Bologa, unde ești Ciolacu le, unde sunt neica nimeni de la rezist, unde este opozitia, unde ești nazistule și tu Orbane, bai voi chiar sunteți nebuni sau sunteți nesimțiți și pe noi ne luați de prosti.

  2. Acest broker trebuia sa fie dupa gratii cu familie cu tot. Daca era PSD-ist, dictatorul iesa zilnic sa ceara demisia si sa fie bagat dupa gratii. Unde esti acum, nu iesi din barlogul de la Cotroceni?. Iti crapa obrazul de mafia care ai instalat-o la guvernare, sau esti in cardasie cu ei?. Sunt convinsa 100% ca esti in cardasie, doar ati practicat aceleasi meserii, numai ca el a fost broker la banca, si tu broker de copii. Acum te-ai reprofilat pe sclavi, iar sluga ta Catu pe furturi. Era sa uit ,ca mai aveti o „meserie” in comun in comun: furtul. Sper din suflet ca poporul roman sa va ajute sa va reprofilati pe spalatul toaletelor cu periuta de dinti la …JILAVA.

  3. Zilnic sunt surprize, „specialisti” pusi in puncte cheie, bineinteles dupa necesitati, necesitati ale mafiei, nu in intresul populatiei. Ce sa vezi ce coincidenta, a fost schimbat directorul Romsilva, si plantat Teodor Tigan, care dupa instalare anunta: „Și atunci plătesc organizații care să îi facă României antireclamă, cum că lemnul ar proveni exclusiv din tăieri ilegale. În România se taie conform amenajamentelor silvice. Datorită acestei exploatări avem păduri valoroase, atât din punct de vedere al calității lemnului, dar și a biodiversității”. Bravo Tovarase Tigan, adica in Romania nu se fac taieri ilegale, dar padurea lui Catu a fost taiata legal sau ilegal?. Pentru a da acest raspuns ati fost plantat pe acest post, si culmea, provizoriu?. Dupa ce rezolva padurea lui Catu, care nu a reusit sa o rezolve cu desfintare DGJ din MF, unde il vor promova pe acest Tigan?. „Sper” sa nu isi taie craca de sub picioare, si Tiganul, si Catu, daca tot promoveaza taierile masive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole