FALIMENTUL CITY INSURANCE: HOTARAREA INSTANTEI – Termenul limita pentru cererile de plata. Ce trebuie sa faca creditorii

1621

sursa foto: Observatorul Prahovean

Deschiderea procedurii de faliment in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA a ramas definitiva. Termenul limita de depunere a cererilor de plata la Fondul de garantare a asiguratilor este 20 Iulie 2022.


Fondul de garantare a asiguratilor ( FGA) anunta ca a luat act de hotararea instantei, prin care decizia de deschidere a procedurii de faliment, in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, a ramas definitiva, in 20 aprilie 2022.
Prin urmare, a inceput sa curga termenul limita pana la care creditorii de asigurari ai Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA pot depune cereri de plata, la Fondul de garantare a asiguratilor. Conform art. 14 din Legea nr. 213/2015 actualizata, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata Fondului de garantare a asiguratilor, dar nu mai tarziu de 90 de zile calculate fie de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior, sub sanctiunea decaderii din drepturi.

Dreptul de creanta

Termenul limita de depunere a cererilor de plata la Fondul de garantare a asiguratilor este 20 Iulie 2022. Daca dreptul de creanta s-a nascut insa ulterior datei de 20 iulie 2022, termenul de 90 de zile curge de la data la care s-a nascut dreptul, conform art. 14 alin. (1) din Legea nr. 213/2015.
Cererile de plata-Anexa nr. 10  se pot transmite, intr-una dintre variantele:
• Online: https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor    
• Email: cerere.plata@fgaromania.ro
• Adresa Postala: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti
• Orice alte mijloace care asigura transmiterea textului.
„Reamintim potentialilor creditori de asigurari ai Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA ca, potrivit legii, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar catre petentii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 500.000 lei pentru fiecare creanta de asigurare datorata in temeiul unui contract de asigurare incheiat cu asiguratorul aflat in faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizata.
Totodata, reiteram faptul ca, FGA inregistreaza si solutioneaza cererile de plata, in ordinea primirii. Creditorii de asigurare pot verifica stadiul solutionarii cererilor de plata inregistrate, online, pe site-ul FGA.

Dosarele de dauna

FGA va continua sa instrumenteze cererile de deschidere dosare dauna primite pentru evenimente produse inainte de 11 mai 2022-inclusiv. Recomandam creditorilor de asigurari ale caror dosare de dauna nu au fost inca deschise sau finalizate prin depunerea unei cereri de plata, sa depuna Anexa 10-cerere de plata, pana la implinirea termenului limita de depunere, 20 iulie 2022 sau maxim 90 de zile de la data nasterii dreptului de creanta, daca acesta s-a nascut ulterior datei ramanerii definitive a falimentului, respectiv 20 aprilie 2022. Ulterior deschiderii dosarului de dauna sau efectuarii reparatiei, creditorii de asigurari au posibilitatea de a completa documentatia depusa deja la FGA.
Mai multe informatii referitoare la depunerea cererilor de plata-anexa nr. 10 precum si a Cererilor de restituire prima-Anexa nr 9, pot fi gasite pe site-ul FGA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole