FACTURILE ROMANILOR, EXPRIMATE IN LEI – Legea senatorului PSD Daniel Zamfir, aviz favorabil in Camera Deputatilor (Document)

7268

Legea pentru romani a senatorului PSD Daniel Zamfir prin care facturile la utilitati vor fi exprimate in lei, moneda nationala a Romaniei, si nu in euro, cum se intampla in prezent, a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, si urmeaza sa intre in toamna la vot in plen.
Iar daca legea va fi votata si de coalitia de dreapta si promulgata de Klaus Iohannis, sunt sanse mari ca facturile sa scada.
Legea, care a fost deja adoptata de Senat, este extrem de binevenita, avand in vedere ca facturile se maresc odata cu cresterea monedei euro.

Facturile la utilitati, in moneda nationala

Potrivit avizului pozitiv, cu amendamente, sunt utilitati urmatoarele activitati: alimentarea cu apa, canalizarea si epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea si evacuarea apelor pluviale, alimentarea cu energie electrica, iluminatul public, alimentarea cu energie termica in sistem centralizat, salubrizarea localitatilor, alimentarea cu gaze naturale, transportul public local de calatori, telefonia fixa sau mobila, internetul si televiziunea prin cablu sau digitala.

Servicii medicale, internet, fitness

In sensul prezentei legi, sunt servicii urmatoarele activitati: serviciile medicale, asigurari, service si mentenanta, transporturi de marfuri si de pasageri, coletarie, mesagerie sau posta, activitati de intretinere corporala si activitati ale cluburilor de fitness, de sport sau de sanatate, invatamant particular, organizare de evenimente si catering, telefonie fixa si mobila, internet, televiziune prin cablu si digitala, indiferent daca sunt consemnate sau nu prin facturi.

Pentru contractele aflate in derulare, incheiate pentru o perioada mai mica de 3 ani, cursul de referinta a leului fata de moneda straina de referinta nu poate fi mai mare decat cursul Bancii Nationale a Romaniei din data platii efective.

Iata forma adoptata de Senat

*Cititi aici avizul favorabil. cu amendamente, al Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor

5 comentarii la “FACTURILE ROMANILOR, EXPRIMATE IN LEI – Legea senatorului PSD Daniel Zamfir, aviz favorabil in Camera Deputatilor (Document)

  1. Sunteți un adevărat român!! Tot ce faceți, ca inițiative legislative, sunt făcute cu multă rațiune și cu tot sufletul la românașii prea oropsiți de ani și ani de zile, de oameni cu suflet hain, cu gândul numai la ei.Felucitari domnule senator, Daniel Zamfir! Tot respectul și prețuirea!!

  2. Felicitări domnule Daniel.. Și asa plătim cel mai scump facturile în special la apa gaze și curent electric…
    Suntem un popor chinuit și pe vremea comuniștilor și acum în prezent…
    Felicitări…

  3. Felicitări domnule Daniel Zamfir!Vă doresc să rămâneți la fel de precaut și să aveți putrea și forța de a rezolva că mare nevoie avem!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole