EXPLOZIV: DIASPORA CERE CA USR-PLUS SA PLECE DE LA GUVERNARE – „Alegeri anticipate” (Document)

6234

Lovitura de croseu pentru USR-PLUS, formatiunea condusa de Dan Barna, care a fost in alegerile prezidentiale spulberat de chiar Viorica Dancila, co-presedinte al acestei formatiuni fiind Dacian Ciolos.
Socant pentru unii, poate previzibil pentru altii, romanii din diaspora cer scoaterea USR-PLUS de la guvernare. Mai exact, Asociatia Romanilor din Italia (ARI) ii cere oficial lui Klaus Iohannis printr-o scrisoare deschisa sa se ocupe de acest lucru.

Asociatia Romanilor din Italia solicita clasei politice si presedintelui Romaniei, domnului Klaus Iohannis, evaluarea activitatii politice a pseudopartidului USR-PLUS si luarea masurilor necesare minimalizarii daunelor economico-sociale create de aceasta grupare.
Globalisti si neo-marxisti pana in maduva oaselor, asa-zisii salvatori ai Romaniei sunt in realitate o forma deghizata de pierdere totala a identitatii nationale”.

ARI cere si dizolvarea actualului guvern condus de Florin Citu, si alegeri anticipate.

Iata scrisoarea adresata de Diaspora lui Klaus Iohannis:

„Am denuntat dintotdeauna folosirea siglei Diasporei de catre forte oculte, care actioneaza prin intermediul unor cozi de topor (intre care USR-PLUS tine afisul), pentru scopuri de politica interna care n-au nimic de-a face cu problematica romanilor aflati in strainatate, cum a fost cazul manifestatiei din 10 august 2018. Am atras atentia atunci asupra dezastrului care putea urma, asupra consecintelor si pericolului de a stigmatiza pe nedrept Diaspora romaneasca, prezentand totodata solutii si propuneri de buna desfasurare a manifestatiei.
Din pacate, analizele si comunicatele ARI s-au confirmat anul acesta: pe de o parte, nemaibeneficiind de ‘proptelele’ si ‘imixtiunile’ din 2018, iar pe de alta, intervenind o maturizare a constiintei asociatiilor din strainatate, in sensul refuzului de a mai figura pe post de berbece politic – mitingul asa-zis al Diasporei din Piata Victoriei s-a dovedit un esec.
Enervati probabil din cauza ca le-am demascat mecanismul de functionare, politrucii agresivi de tip neo-bolsevic de la USR-PLUS si-au intetit eforturile de denigrare a asociatiei noastre, in special dupa ce, la Forumul Diasporei de la Bucuresti din perioada 4-8 septembrie 2019, am ridicat problema ilegalitatii – vis-a-vis de ambele tipuri de legislatii (si cea romana si cele din tarile unde rezideaza romani) – a filialelor din aceste tari pendinte de partidele din Romania, cerand, prin urmare, desfiintarea lor.

Intr-adevar, nici Constitutia Romaniei si nici Legea care reglementeaza activitatea partidelor politice nu prevad infiintarea de filiale pe teritoriul altui stat, cum de altfel legislatia multor state – fie ele europene, fie extra UE – nu permite activitatea politica a partidelor straine pe teritoriul propriu. Intre altele, la nivel european, se violeaza art. 77 din Regulamentul UE 2016/679, iar la nivel italian, de exemplu, se incalca art. 140-143 din Codicele in materie de date personale. Si nu e vorba doar de UE. Diaspora romana se afla raspandita pe tot mapamondul, inclusiv Canada, Statele Unite, Australia etc., ba chiar Norvegia – tari care au legi in materie diferite de cele ale Uniunii Europene.

„Fariseii de la USR-PLUS”

Incalcand aceste legi, fariseii de la USR-PLUS – si alte partide – au procedat la o campanie electorala agresiva – inclusiv strangere de semnaturi – pentru candidatii lor la alegerile prezidentiale, bazata pe practici de folosire si manipulare a oamenilor in scopuri politice preluate din panoplia stalinisto-comunista si organizate in locuri in care nu aveau voie sa o faca – consulate, biserici etc. Consecinta imediata este una dezastruoasa pentru participarea romanilor din strainatate la procesul electoral: un absenteism cvasi-generalizat la inscrierea pe listele electorale sau vot prin corespondenta.
Responsabili in cea mai mare masura de acest refuz flagrant al publicului de a participa la procesul electoral sunt tocmai cei de la USR-PLUS. Goana lor dupa semnaturi a fost perceputa de majoritatea membrilor comunitatilor de romani din strainatate ca un demers disperat de a fi inrolati cu forta in randul membrilor USR-PLUS – reactionand in consecinta prin sustragere de la urne. Cine raspunde pentru o asemenea torpilare prin ricoseu a scrutinului? Este ARI responsabila de tentativele de manipulare fara scrupule practicate de USR? Evident ca nu.

Comportamente imorale

Din contra, ARI si-ar fi tradat propria vocatie de aparare si promovare a intereselor romanilor din Italia daca s-ar fi pretat la jocul politicianist al USR, daca nu ar fi sanctionat asemenea comportamente imorale si oneroase. La limita, in inconstienta lor, USR-PLUS calca in picioare si pune in pericol chiar precepte de siguranta nationala. Ar fi autoritatile romane de acord daca partide de extrema dreapta din Italia, Spania, Germania etc. ar deschide filiale in Romania?
In consecinta, cerem institutiilor statului roman, Parlamentului, AEP, BEC sa intreprinda toate actiunile necesare pentru a stopa aceste practici si pentru a interzice explicit functionarea filialelor partidelor romanesti in Diaspora.
In schimb, cu adevarat important, moral si nedemagogic ar fi ca, in cadrul partidelor romanesti, in tara, sa existe departamente de sine statatoare focusate pe problemele Diasporei, care sa elaboreze legi, facilitati, programe etc. pentru romanii din strainatate. Unde, cei ce vor sa faca politica din tara se pot organiza absolut legal in cluburi de simpatizanti. Exista forme de fiintare a unui suport de incredere, mai trebuie sa existe si onestitate.

Nu in ultimul rand, cerem sa se dispuna obligativitatea ca toate semnaturile recoltate aici pentru candidatii la presedintia Romaniei – fiind obtinute in mod ilegal – sa fie eliminate din listele de semnaturi prezentate la BEC, reintrandu-se astfel in transparenta si legalitate, pentru a se asigura desfasurarea in deplina constitutionalitate a unui scrutin echitabil, echidistant, onest, si a se scoate Diaspora din rolul de Jolly-Joker electoral in care a fost distribuita in ultimul deceniu.
Pe aceasta linie, Asociatia Romanilor din Italia solicita clasei politice si presedintelui Romaniei, domnului Klaus Iohannis, evaluarea activitatii politice a pseudopartidului USR-PLUS si luarea masurilor necesare minimalizarii daunelor economico-sociale create de aceasta grupare.

Interesul multinationalelor

ARI aducea in atentia opiniei publice inca din 2018 manipularile si intentiile necinstite ale acestei grupari de a prelua puterea nu in interesul dezvoltarii economiei romanesti, ci in interesul multinationalelor si al unor lobbyuri straine. Dupa un timp, romanii din strainatate au inteles relele intentii ale fomistilor de moda noua, ‘europeana’, au inteles ca au fost manipulati, drept dovada la alegerile parlamentare nu le-au mai oferit incredere si i-au trimis pe locul trei ca preferinta in strainatate.

„Agenda ne-romaneasca”

Fraudele electorale in multe orase din Romania incepand cu sectorul 1 Bucuresti, atacurile impotriva justitiei, intentia de a instraina ultimele companii de stat profitabile, inlocuirea neconstitutionala a conducerii TVR , inlocuirea avocatului poporului (care a produs stupoare la Comisia de la Venetia) – toate sunt tot atatea pietre de moara care atarna de piciorul beteag al USR-PLUS.
Acapararea si capusarea unor ministere strategice de catre aceasta grupare si blocarea pur si simplu a activitatii acestora, intarzieri enorme in atragerea fondurilor europene, lipsa unor strategii si programe pentru sprijinul mediului de afaceri autohton greu incercat de criza covid, inchiderea ministerului romanilor de pretutindeni si anularea oricarei activitati de sprijin si finantare pentru romanii din strainatate, batjocorirea bolnavilor cronici prin inchiderea spitalelor (actiune care trebuie sa fie anchetata de magistratura pentru infractiunea de genocid), planul national de rezilienta prin care se aloca sume uriase pentru companii de consultanta straine – toate demasca si demonstreaza agenda ne-romaneasca a acestei grupari, care una vorbeste si alta fumeaza.

„Indepartarea USR-PLUS din orice forma de autoritate de Stat”

Toate aceste defecte s-au adancit si amplificat in ultimele zile de guvernare a actualei coalitii, prezenta USR-PLUS fiind, de departe, cel mai toxic element, care strica totul in jurul sau. ARI cere dizolvarea actualului guvern, indepartarea USR-PLUS din orice forma de autoritate de Stat si reconfigurarea spectrului politic prin alegeri anticipate. Nu putem sa continuam pe aceasta cale care este una a dezastrului.
Cine nu vede si nu-si da seama de fariseismul celor de la USR-PLUS, de cacealmaua lor tradatoare, de vanzare de tara in schimbul satisfacerii propriilor interese cat se poate de mercantile, este fie manipulat pana la spalarea creierului, fie de-o seama cu ei. Globalisti si neo-marxisti pana in maduva oaselor, asa-zisii salvatori ai Romaniei sunt in realitate o forma deghizata de pierdere totala a identitatii nationale si spirituale, de aservire altor interese decat celor autohtone. E cazul ca liberalii – care parca aveau drept deviza enuntul ‘Prin noi insine’ – sa se debaraseze de acesti ‘aliati’, daca nu vor sa fie tarati, si ei, in prapastie.

„Smenurile”

Traind in strainatate, membrii Diasporei sunt primii care inteleg si sustin necesitatea continuarii procesului de integrare a tarii si de aliniere la standardele UE. Insa una este setul de principii si valori si alta este pierderea eului identitar.
In plus, a-ti ascunde sub standardurile UE (falanga Macron, falanga Merkel etc.) afacerile oneroase, consultantele mai scumpe decat obiectul consultantei, smenurile de toate felurile (ca sa fim mai pe intelesul neaos), este cea mai mare pacaleala (citeste sifoneala de bani) din ultimii 31 de ani – pe care ARI o denunta cu toata hotararea.
Pacaleala pleaca chiar din denumirea cu iz fanatizat, legionaroid, a partidului, care a ajuns, iata, in stadiul de a fi nevoit sa se salveze pe el insusi, daca mai poate. Si canibalizarea reciproca Barna – Ciolos, carora numai de salvarea tarii nu le arde, se va adanci (asa cum se adanceste canibalizarea Orban – Citu) cu costurile unei guvernarii catastrofale pe spinarea oamenilor”.

7 comentarii la “EXPLOZIV: DIASPORA CERE CA USR-PLUS SA PLECE DE LA GUVERNARE – „Alegeri anticipate” (Document)

  1. A cere ceva Dulapului-nazist de la Cotroceni, si partidelor politice, este cum ai cere educarea sobolanilor din sectorul unu. Singura solutie pentru problemele voastre si a tarii, este sa organizati un miting pe bune in Romania pentru daramarea GuWernului Meu si a Dictatorului din fruntea tarii. Daca mai taraganati mult, acolo unde va aflati acum, va veti afla si peste 20 de ani. In tara nu veti mai avea loc de straini, chiar daca aveti familii in tara. O mare parte din vina o purtati si voi, motivand ca nu aveti locuri de munca in Romania, dar nu ati facut nimic sa opriti vanzare tarii. Ati plecat pentru un trai mai „bun”, lasand in urma bunici, copii si parinti, fara sa va ganditi la consecinte. Banii nu reprezinta totul in viata, familia si viata conteaza. V-au folosit, v-au manipulat si v-au vandut, fara sa fiti constienti de dezastru. Cati copii, parinti si bunici ati pierdut in Romania, cand voi erati pe campurile lui Merkel, sau in abatoarele ei?. Cati dintre copiii care i-ati lasat acasa au probleme?. Peste noapte va veti trezi ca vor fi luati de „autoritati” fara sa aveti un drept asupra lor. In PNRR au avut grija de voi: „40 de scoli cu internate si cantina”. Chiar declaratia lui Turcan trebuie sa va de de gandit: „vom avea grija de copiii celor plecati la munca in strainatate”. Sau o alta declaratie a unui USR-ist intr-o sedinta de plen:”Copiii apartin statului, nu parintilor”. Poate va treziti voi, daca cei din Romania inca mai dorm. Romania este un experiment, nu o spun eu, o spun oameni cu scaun la cap, oameni inteligenti care cunosc istoria, si vad dezastrul acestui experiment. Chiar daca esti surd, orb si mut le simti. Manipularea grosolana este la tot pasul, dar faptele si consecintele criminale nu ai cum sa nu le simti, numai daca esti paralizat, si populatia este paralizata de frica si teroare, elementele de care se folosesc acesti nazisti-progresisti. care stau la baza distrugerii unei tari si a unei natii. „Sa traiti bine”, sau :” Daca nu va convine, plecati din tara”, vorba unui netreminat mintal. Voi milioanele din diaspora, va puteti intoarce sa va luati tara inapoi, si sa le spuneti raspicat celor care v-au vandut: Daca nu va convine plecati din tara.

  2. Poate cineva sa explice substratul, mai pe romaneste dedesupturile din declaratiile penalului ha-Barna-m?: „Voi initia un proiect de lege pentru scoaterea domociliului din cartea de identitate”. „Votul va fi mai flexibil”. „Sunt oameni fara locuinta care nu pot beneficia de act de identitate”.”Stiti problema cu flotantii, cand trebuie sa mergi cu proprietarul ca sa te primeasca in locuinta”. „Asa te poti deplasa mai usor, nefiind legat de domiciliu”…Cu votul este clar: furt garantat, dar cu cei fara proprietate care chipurile nu pot beneficia de act de identitate numai daca cineva ii primeste in spatiu, nu imi merge capul sa inteleg. Pe ce baza vor primi cartea de identitate?. Ex: nu am locuinta, ma duc la Politie si cer carte de identitate, in baza de date trebuie sa ii dau o adresa, o aleg eu sau ma plaseaza ei la cineva(la comun)?.Eu o dau pe a lui Basescu sau Videanu (ca e mai mare), sau a lui Catu, daca nu va mai fi birocratie sa merg cu cel care ma primeste in spatiu.

    1. Este o aberație sa nu ai adresa în cartea de identitate .Nu cred ca mai există undeva în lume asa ceva .

  3. Diaspora din Italia ne-a pricopsit cu AUR ,asa că lăsați manipularea.Vreti voi alegeri anticipate sa vină PSD la guvernare iar ? Dacă ați plecat forțați de împrejurări, o duceți mai bine ca în țară ,va ajutați familia, votați și atît ,aveți dreptul la vot , dar nu faceți voi politică din afara țării cum sa schimbe președintele guvernul după placul vostru pentru ca nu trăiți în țară și nu cunoașteți toate problemele interne .Ajutați prin vot ,nu votați aiurea ,nu sponsorizați.partide cu bani și autocare ca sa- și facă cranieni sa ne întoarcă înainte de ’89.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole