EXPLOZIA ROBOR DEVINE O NORMALITATE – Cresc creditele romanilor la sfarsit de saptamana

1238

foto: romaniatv.net

Sfarsitul de saptamana vine cu noi vesti proaste pentru cei cu credite la banca. Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 este in continua crestere.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat vineri, 18 februarie 2021, ca ROBOR-ul este cotat la 3,57%, fata de 3,56% cat “valora” joi. Miercuri, avea o cotatie de 3,54%. Iar cresterea va fi resimtita in buzunarele romanilor, care vor avea de platit mai mult la creditele bancare.
ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.Majorarea dobanzii cheie

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis in 9 februarie 2022 majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 2,50 la suta pe an, de la 2,00 la suta pe an, incepand cu 10 februarie 2022.
Banca Centrala a mai decis majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 3,50 la suta pe an, de la 3,00 la suta pe an si cresterea ratei dobanzii la facilitatea de depozit la 1,50 la suta, de la 1,00 la suta pe an, incepand cu data de 10 februarie 2022. BNR anunta pastrarea controlului ferm asupra lichiditatii de pe piata monetara, dar si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole