EXECUTIVII UNUI FOND DE INVESTITII CRIPTO, DE NEGASIT DUPA O „GAURA” DE 10 MILIARDE DOLARI – Judecatorii federali ingheata conturile Three Arrows Capital, de teama sa nu fie „sifonate”

1144

O instanta de faliment din New York a inghetat activele fondului de investitii cripto Three Arrows Capital, dupa ce co-fondatorii Zhu Su si Kyle Davies (foto 1) au fost de negasit inaintea audierii de marti, 12 iulie, in procedura de insolventa in care se afla compania de la finalul lunii iunie. Avocatii care ii reprezinta pe investitorii care vor sa-si recupereze banii spun ca locatia celor doi „este in prezent necunoscuta” si ca acestia nu coopereaza procesul de lichidare „in nicio maniera semnificativa”.

Gilda Popa

Fondul de investitii pentru criptomonede Three Arrows Capital (3AC), fondat in 2012 de Zhu Su si Kyle Davies, administra, la momentul solicitarii de a intra in procedura de insolventa, active cripto in valoare de 10 miliarde euro.

Insa co-fondatorii 3AC sunt de negasit, in timp ce investitorii furiosi vor sa isi recupereze banii, potrivit documentelor depuse recent in instanta la New York, relateaza si Wall Street Journal. Lichidatorii din Singapore au constatat, de asemenea, ca birourile 3AC erau vacante. Dosarul noteaza ca, in timp ce usa biroului era incuiata, reprezentantii puteau vedea corespondenta nedeschisa adresata lui Three Arrows, care ”parea sa fi fost impinsa sub usa sau sprijinita de usa”. Vecinii din birourile din jur au spus ca au vazut ultima oara oameni in biroul 3AC la inceputul lunii iunie.

Aceasta se intampla in contextul in care, inainte de depunerea cererii de insolventa, o instanta din Insulele Virgine Britanice a dispus lichidarea conturilor 3AC, pentru plata datoriilor, relateaza CNBC.

Motiunea de urgenta de inghetare a activelor Three Arrows

Situatia de ultima ora l-a determinat pe judecatorul Martin Glenn din Districtul de Sud din New York sa aprobe marti, 12 iulie, motiunea de urgenta de inghetare a activelor Three Arrows, mai noteaza jurnalistii americani.

Glenn a notat in decizia scrisa ca numai lichidatorii desemnati in procedura de faliment au autoritatea de a „transfera, greva sau dispune in alt mod de orice active ale Debitorului situate in jurisdictia teritoriala a Statelor Unite”.

O parte cheie a acestei motiuni este sa anuntam lumea ca lichidatorii sunt cei care controleaza activele debitorului in aceasta etapa”, a declarat Adam Goldberg, un avocat care il reprezinta pe Teneo, in audierea de marti, potrivit CNBC.

Ca parte a hotararii judecatoresti, compania de consultanta Teneo, care a fost desemnata sa gestioneze lichidarea, a primit, de asemenea, permisiunea de a-i chema in instanta pe co-fondatorii Three Arrows Zhu Su si Kyle Davies, precum si banci, burse cripto si alte institutii si firme care au facut afaceri cu fondul de investitii.

Principala ingrijorare a investitorilor este ca Three Arrows Capital si echipa sa de conducere ar putea sa „sifoneze” fonduri inainte de lichidarea oficiala.

Co-fondatorul 3AC incearca sa-si vanda proprietatea de 35 milioane dolari din Singapore

Jurnalistii de la publicatia CoinDesk au aflat anterior ca Zhu incearca sa-si vanda proprietatea de 35 de milioane de dolari din Singapore si exista rapoarte despre cel putin un alt transfer de active digitale, mai precis valorificarea unui token nefungibil (NFT) detinut de fond.

Zhu si Davies nu au raspuns solicitarilor CNBC de a comenta situatia. Avocatul lor, Christopher Anand Daniel de la Advocatus Law din Singapore, nu a raspuns nici la cererea de comentarii a CNBC.

Goldberg, de la firma de avocatura Latham & Watkins, a declarat ca lichidatorii cauta documente precum extrase de cont si informatii despre portofelul digital.

Dar, dupa o pauza de aproape o luna de comentarii pe Twitter, Zhu a rupt tacerea pe Twitter marti, 12 iulie, scriind ca eforturile firmei de a coopera cu creditorii au fost intampinate cu „momeala”.

Reprezentantii fondului de investitii cripto sustin ca „au primit amenintari”

Din contul sau verificat de Twitter, Zhu a distribuit capturi de ecran ale e-mailurilor trimise de avocatul sau consilierilor care ii reprezinta pe lichidatori. In aceste mesaje, avocatul a scris ca familiile co-fondatorilor”„au primit amenintari cu violenta fizica”. El a mai spus ca Zhu si Davies au „lucrat sub o presiune mare a timpului”, mentionand ca „au fost nevoiti sa raspunda la intrebari de la Autoritatea Monetara din Singapore in ultima saptamana(foto 2).

In e-mail, Daniel Anand, avocatul lor, a spus ca a atasat o foaie de calcul cu detalii despre activele companiei si a spus ca vor furniza informatii suplimentare despre activele companiei „in mod continuu”. CNBC i-a cerut avocatului foaia de calcul, dar nu a primit raspuns. Pe de alta parte, Goldberg a spus in timpul audierii ca informatiile furnizate echipei sale „nu reprezinta in niciun caz o forma suficienta de cooperare”.

Insolventa 3AC a avut deja un impact major asupra intregii piete cripto, deoarece mai multe institutii aveau investitii in aceasta companie.

Firma de brokeraj pentru active digitale Voyager Digital a solicitat protectia in caz de faliment, dupa ce 3AC nu a putut sa ii returneze cei aproximativ 670 de milioane de dolari, pe care ii imprumutase de la companie.

Si firmele de creditare in criptomonede Genesis si BlockFi din SUA, platforma pentru derivate cripto BitMEX si platforma de tranzactionare de criptomonede FTX sunt, de asemenea, afectate de pierderi.

1 comentariu la “EXECUTIVII UNUI FOND DE INVESTITII CRIPTO, DE NEGASIT DUPA O „GAURA” DE 10 MILIARDE DOLARI – Judecatorii federali ingheata conturile Three Arrows Capital, de teama sa nu fie „sifonate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole