EVENIMENT LA NIVEL INALT – Vizita la CCIR a ambasadorului Statului Israel in Romania

1562

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a primit luni, 10 mai 2021, vizita E. S. David Saranga, ambasadorul Statului Israel in Romania. Intrevederea a avut ca obiective principale analizarea stadiului cooperarii economice dintre cele doua state, precum si identificarea modalitatilor optime de consolidare a relatiilor economice bilaterale.
 
„Intre cele doua state exista un nivel inalt in ceea ce priveste cooperarea economica, in Romania fiind inregistrate peste 8000 de companii cu capital israelian. Cu toate ca volumul  schimburilor de produse si servicii se apropie de 1 miliarde de euro, suntem de acord cu totii ca potentialul celor doua state este unul cu mult mai mare. Numai daca luam in considerare faptul ca, recent, au fost descoperite rezerve de gaze naturale in Israel, cu siguranta ca vom putea identifica oportunitati de cooperare intre specialistii din cele doua state in domeniul energetic. In acest context, devine foarte important sa cunoastem din timp dimensiunea, cifra de afaceri si interesul pe piata romaneasca a firmelor israeliene”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Cooperare economica

 „Pentru Israel, cooperarea economica cu Romania reprezinta o prioritate de varf. Va trebui, astfel, sa intensificam dialogul dintre reprezentantii companiilor din cele doua state. Putem dezvolta relatii intense in sectoare economice cum ar fi: agricultura, managementul apei, securitate cibernetica, sanatate si solutii digitale de sanatate. Dupa cum stiti, Israelul este lider la inovare si digitalizare, lucruri de care poate profita din plin si Romania”, a declarat ambasadorul Statului Israel in Romania, David Saranga.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Israel insuma 570,15 milioane de euro, la sfarsitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, in Romania activau un numar de 8298 de companii israeliene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole