ETHER SURCLASEAZA IN PREMIERA BITCOIN – Volumul de tranzactionare al ETH a crescut cu circa 1500% in 2021, de trei ori mai mult decat cel al BTC

1253

Ether, criptomoneda platformei Ethereum (ETH), a depasit Bitcoin (BTC) si alte criptomonede majore in ce priveste cresterea volumului de tranzactionare cu nu mai putin de 1.461% in prima jumatate a lui 2021, arata datele Coinbase, cea mai mare bursa de monede digitale din SUA. Prestigioasa publicatie Markets Insider atrage atentia ca aceste cifre indica o crestere fara precedent in populritate a ETH.

Astfel, volumul tranzactiilor ETH a ajuns la la 1,4 trilioane de dolari in primele 6 luni ale acestui an, o crestere spectaculoasa fata de prima jumatate a anului trecut cand tranzactiile totale cu aceasta criptomoneda s-au situat in jurul valorii de 92 de miliarde de dolari, scrie markets.businessinsider.com.

Spre comparatie, volumul tranzactiilor cu Bitcoin a crescut cu 489%, ajungand la un total de 2,1 trilioane de dolari fata de 356 de miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Datele platformei Coinbase arata ca aceasta este prima data cand cresterea volumului tranzactiilor cu ether a depasit viteza de crestere a tranzactiilor cu bitcoin pentru o perioada indelungata.

Prima jumatate a lui 2021 a fost una dintre cele mai active perioade din istoria monedelor digitale, marcata de preturi la niveluri istorice, acceptare si interes din partea unor jucatori institutionali si volumuri record ale tranzactiilor.

Piata criptomonedelor a inceput anul cu o capitalizare totala de 769 de miliarde de dolari si a incheiat prima jumatate a anului cu o crestere de 86%, ajungand la 1,4 trilioane de dolari.

Pretul ether a crescut cu 210% in prima jumatate a lui 2021

Ether, a doua cea mai mare criptomoneda din lume, are si alte intrebuintari decat majoritatea monedelor digitale, putand fi folosita pentru incheierea unor contracte smart cu ajutorul blockchain-ului Ethereum sau pentru crearea tokenurilor digitale NFT. Desi unii considera ca bitcoin ar putea fi folosit in viitor ca mijloc de economisire, devenind un fel de „aur digital”, acesta nu are aceeasi versatilitate precum ether.

Coinbase afirma ca numerosi clienti institutionali au cumparat ether in prima jumatate a lui 2021.

Atat pretul ether cat si cel al bitcoin a crescut anul acesta, cu 210%, respectiv 37%. Ether era tranzactionat cu 2.294 de dolari la momentul publicarii acestui articol, o crestere de 4% fata de ziua anterioara, in timp ce pretul bitcoin era de 39.825 de dolari. Pretul ether a scazut insa semnificativ comparativ cu luna martie, cand a depasit in premiera pragul de 4.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole