ESEC LA BRUXELLES – Romania primeste mai putini bani decat alte state. Europarlamentarul Maria Grapini acuza: “Presedintele Romaniei nu a facut nimic timp de patru zile!”

769

Sursa Foto: Puterea

Romanii vor fi distantati social nu doar din cauza pandemiei COVID-19, unde vorbim despre distantare fizica, ci mai grav decat atat, din cauza diferentei mari de bani pe care Romania ii primeste in comparatie cu alte state. Este acuzatia pe care o face europarlamentarul Maria Grapini (foto).

Aceasta critica prestatia presedintelui Klaus Iohannis privind negocierile purtate la Consiliul European, timp de patru zile, sustinand ca tara noastra a “reusit” sa primeasca mai putini bani decat se anuntase initial: „Presedintele Romaniei nu a facut nimic timp de patru zile la negocierea din Consiliul European. Romania primeste mai putin decat alte state, mai putin decat trebuia sa primeasca initial. Si guvernul si europarlamentarii PNL anuntau in urma cu doua luni ce multi bani au obtinut ei de la UE. Este o ratare ca multe altele sau o tradare?”.

Redam comunicatul de presa al europarlamentarului umanist Maria Grapini, publicat miercuri, 22 iulie 2020:

Europarlamentarul Maria Grapini considera ‘incomplete’ declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca în urma negocierilor de la Consiliul European a obtinut ‘o suma impresionanta’ pentru Romania, aproximativ 80 de miliarde de euro.

Maria Grapini subliniaza ca Romania primeste mai putini bani decat alte state, mai putini bani decat se anunta initial, existand diminuari importante de fonduri tocmai in zonele de care Romania are mai multa nevoie, respectiv dezvoltarea regionala si fondurile destinate subventiilor.

Presedintele Romaniei nu a facut nimic timp de patru zile la negocierea din Consiliul European. Romania primeste mai putin decat alte state, mai putin decat trebuia sa primeasca initial. Si guvernul si europarlamentarii PNL anuntau in urma cu doua luni ce multi bani au obtinut ei de la UE. Este o ratare ca multe altele sau o tradare?

Romanii vor fi distantati social nu din cauza COVID-19 (aici distantarea e fizica), ci de diferenta mare de bani pe care Romania ii primeste comparativ cu alte state.

Declarația presedintelui Iohannis este incompleta, asa cum sunt incomplete si declaratiile legate de COVID-19. Domnul Presedinte ar fi trebuit sa anunte si cat primesc alte state. Daca nu raporteaza suma dedicata Romaniei la nimic, atunci poate parea mult. Din pacate s-au diminuat fondurile pentru dezvoltare regionala, unde Romania are mare nevoie, fondurile de subventii si alte capitole despre care presedintele Iohannis nu spune nimic. Din acesti bani cat sunt imprumuturi si cat sunt sume nerambursabile? Care sunt conditiile pe care Romania trebuie sa le indeplineasca? Toate aceste lucruri ar fi trebuit spuse de catre Presedinte.”

1 comentariu la “ESEC LA BRUXELLES – Romania primeste mai putini bani decat alte state. Europarlamentarul Maria Grapini acuza: “Presedintele Romaniei nu a facut nimic timp de patru zile!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole