Grid star
criptomonede

ELON MUSK JOACA CRYPTO – Decizia miliardarului de a investi in Bitcoin ar duce la o noua explozie a pretului criptomonedei

Michael Saylor, CEO al MicroStrategy, l-a incurajat recent pe Elon Musk, fondatorul Tesla, sa isi transfere sumele in dolari SUA din bilantul Tesla in Bitcoin (BTC). A urmat o serie de replici pe Twitter dintre Saylor, care tocmai a anuntat o noua achizitie de 650 milioane dolari in BTC, si Musk, din care ar rezulta ca excentricul miliardar cocheteaza cu ideea de a deveni un mare jucator pe piata crypto. Saylor ii spune ca decizia de a investi in BTC ar aduce actionarilor Tesla un „favor” de 100 miliarde dolari care s-ar putea transforma intr-un trilion de dolari daca si alte companii din elita S&P 500 i-ar urma exemplul. Musk lasa de inteles ca este ispitit de idee.

Discutia dintre cei doi giganti care valoreaza miliarde de dolari vine in contextul in care MicroStrategy a adaugat la stocul sau Bitcoin o noua achizitie de 29.646 Bitcoin pentru 650 milioane dolari, imediat dupa explozia pretului criptomonedei, la un pret mediu de 21.925 dolari per BTC.

Bitcoin s-a consolidat recent dupa ce, zilele trecute, a atins noul sau record istoric de peste 24.100 de dolari in urma unui raliu fara precedent in istoria criptomonedei. Michael Saylor, CEO al MicroStrategy, a postat pe Twitter anuntul, deoarece Bitcoin a suferit, intre timp, un usor declin.

MicroStrategy detine acum mai mult Bitcoin decat guvernul Statelor Unite, devenind al cincilea cel mai mare detinator al BTC cu 70.470 BTC in portofoliu. Spre comparatie, Guvernul SUA are in jur de 69.420 Bitcoin, ceea ce il face al saselea cel mai mare detinator al criptomonedei, conform datelor blockchain.news.

Acum, CEO MicroStrategy, Michael Saylor, incearca sa il convinga pe excentricul Elon Musk sa intre, ca jucator, in acest raliu crypto. Invitatia vine in contextul in care Musk a devenit al doilea cel mai bogat om din lume dupa ce Tesla a intrat in clubul elitist S&P 500, al celor mai puternice companii din lume.

Tesla a inceput sa tranzactioneze luni, 21 decembrie 2020 ca membru al Indicelui S&P 500, dupa ce a inregistrat o crestere de opt ori in acest an, fiind propulsata in topul celor mai puternice companii capitalizate la bursa americana.

Castigurile au propulsat propria avere a lui Musk dupa ce au adaugat 140 de miliarde de dolari la valoarea sa neta de 167 miliarde de dolari, facandu-l cea de-a doua persoana cea mai bogata din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Daca doriti sa le acordati actionarilor un bonus de 100 de miliarde de dolari, convertiti bilantul TESLA de la USD la #BTC. Alte firme de pe S&P 500 v-ar urma exemplul si, in timp, va deveni un bonus de 1 trilion de dolari. ”, a scris Saylor pe Twitter.

Invitatia a venit dupa ce Elon Musk a postat pe Twitter o serie de tweet-uri, sugerand ca a fost tentat sa investeasca in Bitcoin, deoarece pretul criptomonedei a crescut recent.

Musk i-a raspuns lui Saylor, intreband, aparent naiv: „Sunt posibile chiar tranzactii atat de mari?”

Saylor a raspuns ca a cumparat peste 1,3 miliarde de dolari in Bitcoin in ultimele cateva luni si ca este fericit sa impartaseasca cu Musk cartea sa de joc.

In mod oficial, Elon Musk detine doar 0,25 BTC, fiind astfel miliardarul care „incearca marea” ecosistemului Bitcoin cu degetul.

La randul sau, Musk a continuat cu o serie de tweet-uri bizare, ilustrate cu „tentatia” Bitcoin, in care glumeste scriind: „eu incercand sa duc o viata normala si productiva”.

In acest moment este neclar ce „joaca” Elon Musk pe piata crypto, in conditiile in care a numit Bitcoin „bs” intr-o serie de tweet-uri bizare transmise pe 20 decembrie, in care nominalizeaza Dogecoin, o alta criptomoneda. Un singur cuvant aruncat de Musk pe Twitter a aruncat pretul Dogecoin in aer, moneda digitala crescand cu 20%.

In gluma, el si-a pus ca status: „former CEO of Dogecoin”.

Criptomoneda alternativa a fost lansata in 2013 si are o valoare de piata de aproximativ 622 milioane dolari, o infima parte din valoarea de 423 miliarde dolari a Bitcoin.

Cel de-al doilea cel mai bogat om din lume a parut sa puna sub semnul intrebarii legitimitatea tuturor criptomonedelor,afirmand ca „Bitcoin este aproape la fel de bun ca banii fiduciari” - un termen pentru moneda emisa de guvern care nu este sustinut de o marfa fizica precum aurul.

De altfel, Musk a pus in discutie anterior decizia guvernelor de a tipari sume mari de bani , precizand in mai 2020 ca „emiterea masiva de moneda de catre bancile centrale guvernamentale face ca banii Bitcoin [fantoma] sa arate solid prin comparatie”.

Estimp insa, din ce in ce mai multi giganti institutionali migreaza in Bitcoin, iar MicroStrategy este unul dintre acestia.

Fiecare CEO se confrunta cu provocarea de a pastra si a spori valoarea actionarilor in fata expansiunii monetare fara precedent din acest an. Bitcoin este cea mai buna solutie pentru depozitarea problemei valorii cu care se confrunta fiecare individ, investitor si corporatie de pe pamant”, a spus Saylor, CEO al Microstrategy intr-un mesaj adresat Reuters.

MicroStrategy a mai anuntat ca va emite 400 de milioane de dolari in titluri de valoare pentru a cumpara mai mult Bitcoin Compania, evaluata la miliarde de dolari a investit masiv in Bitcoin in 2020, intr-o perioada de incertitudine economica, din cauza pandemiei COVID-19 si a lansarii stimulului economic anuntat de Guvernul Statelor Unite. Decizia de investitie a fost luata ca parte a abordarii de alocare a capitalului, asa cum a fost anuntat in rezultatele financiare ale companiei in trimestrul II 2020 la sfarsitul lunii iulie a acestui an.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani