ELECTRICA MARCHEAZA O PREMIERA PE TIMP DE PANDEMIE – Electrica Furnizare cumpara parcul fotovoltaic Stanesti din judetul Giurgiu, urmand sa inceapa producerea energiei electrice din surse regenerabile. Tranzactie incheiata cu o firma din Cipru

725

sursa foto: Stirile Pro TV

Pandemia nu impiedica marcarea unor premiere in economia romaneasca. Compania Electrica SA, prin subsidiara Electrica Furnizare, a intrat in productia de energie electrica din surse regenerabile.

Societatea Energetica Electrica S.A. a semnat marti, 23 iunie 2020, contractul privind cumpararea tuturor partilor sociale ale Long Bridge Milenium SRL, societate care detine Parcul Fotovoltaic Stanesti din judetul Giurgiu, cu o capacitate instalata de 7,5 MW (capacitate de functionare limitata la 6,8 MW). Tranzactia a fost incheiata intre Electrica, pe de o parte, iar de cealalta parte companiile Raylexo Limited si Long Bridge Management si Administrare S.R.L. Raylexo este o firma inregistrata in 2012 in Cipru, avandu-i ca reprezentanti pe Menoikos Giannakoy, Aimilios Kallenos si Michalakis Chatzimichail. Grupul Long Bridge este reprezentat de catre omul de afaceri israelian Henry Dan Solomon. Pretul tranzactiei nu a fost dezvaluit.

Construit in perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, parcul fotovoltaic a inceput sa injecteze energie in retea incepand cu luna februarie 2013.

Finalizarea tranzactiei si transferul titlului de proprietate asupra partilor sociale catre Electrica Furnizare S.A. sunt supuse indeplinirii conditiilor suspensive agreate de parti precum si a formalitatilor relevante. Pretul de cumparare va fi determinat la data finalizarii tranzactiei, in conformitate cu prevederile contractului de vanzare-cumparare.

Tranzactia este un prim pas pentru atingerea obiectivul urmarit de dezvoltare pe verticala a grupului Electrica prin intrarea pe piata de productie de energie electrica, in special din surse regenerabile, prin achizitia unor parcuri eoliene si/sau fotovoltaice”, mai mentioneaza Electrica SA in comunicatul publicat prin Bursa de Valori Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole