EL SALVADOR MINEAZA PRIMUL BITCOIN DIN ENERGIA VULCANILOR – Compania de stat electrica geotermala foloseste energie 100% regenerabila, cu 0 emisii, anunta presedintele Bukele

872

El Salvador a extras vineri, 1 octombrie, 0,00599179 bitcoin, sau aproximativ 269 dolari, din energia geotermala furnizata de vulcani. Este vorba despre un demers care ar putea revolutiona industria miniera cripto, care se confrunta cu acuzatii din partea organizatiilor de mediu din cauza consumului enorm de energie pe care il presupune extragerea Bitcoin din retea.

Presedintele El Salvador, Nayib Bukele, care si-a investit viitorul politic intr-un experiment bitcoin la nivel national – a scris pe Twitter vineri dimineata ca aceasta este debutul tarii in mineritul bitcoin alimentat de vulcani

Marti, Bukele a postat un teaser video de 25 de secunde, care include fotografii ale unui container maritim detinut de compania guvernamentala, plin de servere care mineaza bitcoin, tehnicieni care instaleaza si conecteaza mineri ASIC, precum si antene panoramice ale unei fabrici de energie electrica, alimentata de un vulcan, scrie cnbc.com.

Videoclipul in care presedintele prezinta fabrica de energie care alimenteaza mineritul Bitcoin a devenit viral

Videoclipul, care a devenit de atunci viral cu peste 2,3 milioane de vizionari, este numit pur si simplu cu „Primii pasi …”

Daca tara din America Centrala, intr-adevar, produce Bitcoin, acest lucru insemna ca Bukele a respectat o promisiune anuntata pentru prima data in iunie 2021, cand a spus ca a instruit compania de stat electrica geotermala, LaGeo SA sa „vina cu un plan pentru a oferi facilitati pentru mineritul #Bitcoin cu energie foarte ieftina, 100% curata, 100% regenerabila, cu 0 emisii de energie de la vulcanii nostri”. )

Bukele a indicat vineri pe tweet-ul sau ca proiectul minier era inca in lucru si ca inca”„testeaza si instaleaza” echipamente miniere noi. Presedintele a oferit, de asemenea, un tabel cu cantitatea de Bitcoin minata pana acum.

Energia geotermala in mineritul Bitcoin, folosita si de Islanda

Este doar energie geotermala”, a declarat minerul bitcoin Alejandro de la Torre, care a facut recent mutarea din China in Texas. „Islanda o face inca de la inceputul extragerii bitcoinului.”

El Salvador este numit literalmente”„pamantul vulcanilor” si deja, energia geotermala reprezinta aproape o patrime din productia sa interna de energie, potrivit datelor oficiale. El Salvador este, de asemenea, in avantaj in ce priveste dezbaterea mai ampla cu privire la amprenta de carbon a bitcoinului.

O resursa energetica complet regenerabila, neexploatata, a fost pusa in functiune in El Salvador strict din cauza bitcoinului”, a spus inginerul de minerit bitcoin Brandon Arvanaghi.
„Bitcoin este cel mai mare catalizator pentru dezvoltarea energiei regenerabile din istorie.”

Aceasta incursiune in minerit are loc la doar cateva saptamani dupa ce El Salvador a devenit prima tara care a declarat Bitcoin moneda legala.

Guvernul el salvadorean a adaugat sute de bitcoin in bilantul sau si si-a lansat propriul portofel virtual national – numit „Chivo”, sau argoul local pentru „cool” – care ofera tranzactii fara taxe si permite plati transfrontaliere rapide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole