EDUCATIA FINANCIARA SE INVATA IN LICEU – Programul FinClub este initiat de ASF, BNR, MFP si ARB

1007

Sursa Foto: Adevarul.ro

Patru dintre cele mai cunoscute si importante institutii financiare din Romania, lanseaza cel mai ambitios program de educatie financiara care este destinat elevilor de liceu (din clasele X – XII), interesati si pasionati de piata financiara.

Programul este demarat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Banca Nationala a Romaniei (BNR), Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Asociatia Romana a Bancilor (ARB), in cadrul Protocolului National de Educatie Financiara, se arata intr-un comunicat emis de BNR, luni, 3 august 2020.

Mai exact, clubul de educatie financiara (FinClub), presupune crearea unui climat financiar accesibil elevilor de liceu ce va cuprinde subiecte ce deservesc cunoasterea si aprofundarea notiunilor si conceptelor financiare, prin organizarea si desfasurarea unor intalniri online bilunare.

Necesitatea programului este reprezentata de nevoia de consolidare a unor informatii teoretice in randul elevilor prin exemple practice, dezbateri si analiza a diferitelor aspecte aferente pietei financiare si a formarii de cunostinte in acest vast domeniu.

FinClub este construit pentru liceenii din toata tara, iar in primul an va permite participarea a 100 de elevi. Intalnirile vor fi organizate in intervalul 1 septembrie 2020 – 1 iunie 2021 si se vor tine cu precadere in mediul online prin aplicatia Zoom.

Participarea in cadrul intalnirilor este posibila prin inscrierea in prealabil, ce va fi efectuata online, in perioada 4 august 2020 – 24 august 2020, mai este precizat in comunicatul BNR (click aici pentru a citi).

Printre participanti se vor afla si lectori, profesori, traineri, reprezentanti ai pietelor financiare, reprezentanti ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializari profesionale.

* Cititi aici formularul de inscriere in FinClub

* Cititi aici regulamentul FinClub

* Cititi aici formularul GDPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole