ECONOMISIREA ENERGIEI: SOLUTIA LUI VIRGIL POPESCU – Ministrul Energiei propune schimbarea becurilor in institutii. Interventia premierului

623

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a gasit solutia pentru economisirea energiei electrice: schimbarea becurilor in institutiile publice.


Acesta a declarat miercuri, 14 septembrie 2022, in cadrul sedintei de Guvern, referindu-se la propunerile Comisiei Europene de a economisi energie, ca o solutie ar fi schimbarea „corpurilor de iluminat care nu sunt eficiente” cu unele care nu consuma mult, in institutii publice. Ministrul Energiei a mai spus ca este posibil ca acest lucru deja sa se fi intamplat in celelalte state membre.

Premierul Nicolae Ciuca a cerut ca aceste masuri sa fie prezentate de fiecare minister „peste doua saptamani” pentru a fi „un exemplu in ceea ce priveste reducerea risipei”.

Iata declaratia ministrului Energiei:

Referitor la economisirea energiei electrice, Comisia a venit cu propunerea de a exista, nu voluntar, ci obligatoriu, in perioada orelor de varf de consum, cu preturi foarte mari, o posibilitate de reducere a energiei electrice. Din punct de vedere tehnic, se discuta cum ar putea fi implementat la nivel de stat membru fiecare lucru.
Desigur, la noi in Romania cred ca avem o marja de manevra mult mai mare decat celelalte state. Cred ca in continuare la noi, atat in zona casnica, cat si non-casnica, institutii publice, cred ca e loc, de exemplu, de schimbarea corpurilor de iluminat care nu sunt eficiente, cu corpuri eficiente de iluminat, ceea ce e posibil ca in celelalte state membre acest lucru sa fie facut deja”.

Iata interventia premierului Ciuca:

Va rog ca aceste posibilitati sa se concretizeze in masuri la nivelul fiecarui minister, masuri care sa fie prezentate, n-am sa zic in sedinta de guvern viitoare, pentru ca o saptamana probabil necesita o analiza la nivelul fiecarui minister. Dar la sedinta de guvern de peste doua saptamani vreau sa avem o prezentare a acestui plan la nivelul Guvernului si fiecare minister sa-si ia masuri, astfel incat sa putem sa fim un exemplu in ceea ce priveste reducerea risipei la nivelul institutiilor statului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole