ECONOMIA ROMANIEI SE DUCE IN CAP – Suntem pe locul 2 in UE, dupa Spania

3810
ECONOMIA ROMANIEI SE DUCE IN CAP

Cifre alarmante pentru Romania, care se afla in pragul une prabusiri economice severe. Nu o spunem noi, o spune Oficiul European pentru Statistica (Eurostat)departamentul Comisiei Europene responsabil cu publicarea statisticilor comparate pe teritoriul Uniunii Europene in cele mai recente date publicate care arata ca Romania este pe locul al doilea in ce priveste cel mai sever declin economic anual din Uniunea Europeana. Pe primul loc, astfel cum arata statisticile Eurostat, se afla Spania, la randul sau greu afectata de pandemia de COVID-19.

Practic, datele publicate de Eurostat vin sa contrazica ceea ce ministrul Finantelor, Florin Citu, sustinea nu mai devreme de joi, 12 noiembrie 2020, respectiv ca „avem confirmarea ca economia a crescut in al treilea trimestru”. In raport de ce, se pune intrebarea?

Caci daca ne raportam la trimestrul al II-lea, cand se resimteau puternic efectele lockdown-ului, este evidenta o crestere, sezisata si in datele Eurostat, insa raportat la aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este dramatica. Atat de dramatica incat de situam, din nou, la coada clasamentului.

Astfel, conform datelor Eurostat, in ce priveste ratele de crestere a Produsului Intern Brut (PIB), comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, cel mai mare picaj economic a fost inregistrat in Spania, (-8,7%), urmata de Romania (-6%) si Cehia (-5.8%), iar cel mai redus in Lituania (-1,7%), Polonia (-2%) si Slovacia (-2,2%).

Variatia procentuala in trimestru al III-lea comparativ cu trimestrul II al anului 2020 arata intr-adevar o crestere in dreptul Romaniei de 5,6% dupa un declin de 12,2% in aprilie-iunie 2020. Primele pozitii la cresterea economica in trimestrul III fata de trimestrul III sunt ocupate de Franta (18,2% de la -13,7%), Spania (16,7% de la -17,8%) si Italia (16,1% de la -13,1%).

De semnalat este faptul ca pozitia Romaniei in ce priveste caderea economica la nivelul UE s-a modificat negativ din luna august 2020, cand ne situam pe locul 6 in ce priveste caderea PIB-ului, spre deosebire de prezent cand ne situam pe locul 2. Si atunci, pe primul loc se situa Spania (-18,5%), urmata de Ungaria, Portugalia, Franta, Italia si Romania.

Aceleasi statistici arata ca in al treilea trimestru al anului 2020, Produsul Intern Brut a crescut cu 12,6% la nivelul UE, in timp ce ocuparea fortei de munca a inregistrat o crestere de 0,9% in zona euro, comparativ cu trimestru anterior. Acestea, semnaleaza Eurostat, au fost cele mai puternice cresteri observate de cand au inceput seriile cronologice, in 1995. Sunt insa necesare masuri si pasi importanti de parcurs pana cand economia se va redresa, mai ales cu cat ne aflam sub incidenta unui posibil viitor lockdown la nivel european.

1 comentariu la “ECONOMIA ROMANIEI SE DUCE IN CAP – Suntem pe locul 2 in UE, dupa Spania

  1. „Nelu Tătaru, declaraţia zilei după tragedia de la Piatra Neamţ: Toţi suntem vinovaţi pentru situaţia medicală din ultimii 30 de ani!”. Nu toti sunt vinovati, doar VOI, guwernul infect sunteti vinovati de genocidul care il practicati de aproape un an. Ce ati facut intr-un an, gunoaielor?. Va spun eu: ati inceput cu inlocuirea directorilor si managerilor specialisti din spitale, cu frizeri, coafeze si vanzatori la pompe funebre (victimele voastre trebuiau sa ajunga repede in saci si sicrie) – ati imprumutat tara cu 140 MILIARDE pentru dotarea MAI, SRI, STS, SPP…, ati marit salariile bugetarilor, ati taiat pensiile si alocatiile – ati facut campanii electorale si alegeri – ati schimbat conduceri la toate institutiile din tara, si ati plantat gunoaie care servesc regimul nazist – ati furat pe fata voturile de la locale – ati incercat in prima faza a „pandemiei”, cu ordonantele militare sa deposedati poporul de proprietati (noroc cu „ciuma rosie” ca v-a oprit).

    Ati pus lacat pe firmele romanesti – ati ajutat multimationalele in detrimentul firmelor romanesti – cu banii poporului v-ati deschis firme particulare – ati pompat bani in spitalele si clinicile private, in detrimentul spitalelor de stat – ati sufocat spitalele de stat cu asimptomatici, lasand sa moara bolnavii cronici, care nu au avut si nu au parte de tratament – ati cumparat „medici” care sa va serveasca la reducerea populatiei. Intr-un cuvant, acest guWern in frunte cu nazistul Ioh-anus, sunt criminali, ai populatiei si economiei romanesti. TREZITI-VA!!!.

    Intr-un interviu, aghiotantul Arafat a explicat, cum se face testarea in definitie de caz: se iau fisele medicale ale pacientilor de la DSP, si se face testarea lor, si eventual (sau deloc), testarea contactilor. Cine sunt acele persoane testate?. Sunt persoanele cu boli cronice, care ies pozitive indiferent ca sunt sau nu cu „covid”. Acestea sunt internate in spitale covid, de unde ies in pungi de nailon. Nu se face testarea populatiei, doar a celor cu boli cronice, a batranilor din centre, a celor cu dezabilitati, care trebuie eliminati. Doua luni in starea de urgenta spitalele au fost goale, asteptand „covidul”, dar el fiind foarte rar, au gasit solutia internand persoane sanatoase, asimptomatici, pentru umplerea spitalelor. Romania a fost singura tara pe glob care a inernat persoane sanatoase in detrimentul celor cu boli cronice. Genocid mascat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole