ECONOMIA ROMANIEI S-A DUS IN CAP – Domeniul in care afacerile au scazut cu 72,8%

768

Economia Romaniei s-a prabusit in perioada starii de urgenta. Asta arata cifrele date publicitatii de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit INS, in luna aprilie 2020 volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 36,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 33,5%.

Insa dezastrul din economie nu se opreste aici. INS arata ca volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut in aprilie fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 72,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 65,1%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut atat ca serie bruta cu 45,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 44,7%.

In ceea ce priveste volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna corespunzatoare a anului precedent a scazut atat ca serie bruta cu 83,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 78,4%.

*Comunicatul INS

1 comentariu la “ECONOMIA ROMANIEI S-A DUS IN CAP – Domeniul in care afacerile au scazut cu 72,8%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole