ECONOMIA ROMANIEI – Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei. Iata ce s-a intamplat in 2021 (Document)

818

In luna noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de luna octombrie 2021 ca serie bruta cu 0,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,8%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de luna octombrie 2021 ca serie bruta cu 3,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,6%.


Fata de luna noiembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 15,0%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,5%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna noiembrie 2020, a crescut atat ca serie bruta cu 86,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 97,7%.
In perioada ianuarie-noiebrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2020, atat ca serie bruta cu 24,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 23,6%.

In perioada ianuarie-noiembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de perioada similara din 202, atat ca serie bruta cu 42,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 40,6%.

Noiembrie 2021 comparativ cu octombrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 0,4%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+5,5%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+4,5%) si la comertul cu autovehicule (+0,5%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a scazut cu 1,9%. Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,8%.
In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2021, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 3,0%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-17,3%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (-4,9%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,1%). Cresteri au inregistrat: activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1,9%) si serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+0,6%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021, fata de luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 1,6%.

Noiembrie 2021 comparativ cu noiembrie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, a inregistrat o crestere cu 15,0%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+33,1%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+16,6%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+15,4%) si la comertul cu autovehicule (+13,2%). Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021, a inregistrat o crestere cu 13,5% fata de luna noiembrie 2020.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna noiembrie 2021, a inregistrat o cifra de afaceri cu 86,3% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2020, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+256,0%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+130,4%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+64,4%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+17,4%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 8,8%.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna noiembrie 2021 a crescut cu 97,7%, comparativ cu luna noiembrie 2020.

Perioada ianuarie-noiembrie 2021 comparativ cu perioada similara din 2020

In perioada ianuarie-noiembrie 2021 comparativ cu perioada similara din 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 24,7%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+39,5%), comertul cu autovehicule (+26,6%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+22,1%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+19,9%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 23,6%. Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada ianuarie-noiembrie 2021 inregistrat o cifra de afaceri cu 42,1% mai mare comparativ cu perioada similara a lui 2020, influentata de cresterea cifrei de afaceri la: activitatile hotelurilor si restaurantelor (+44,5%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+42,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+33,0%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+29,1%) si activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+28,6%).

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole