DUBII TOT MAI MARI LEGATE DE VACCIN – Se asteapta un val de plangeri privind reactii adverse la vaccinurile contra COVID-19: „Amenintare directa pentru viata pacientilor”

2401

sursa foto: Wall Street Journal

Desi sustine cu disperare ca vaccinurile impotriva Covid-19 ar fi sigure (cum o fac de altfel numerosi tehnocrati si ziaristi fara scrupule), guvernul Marii Britanii se pregateste inca din octombrie 2020 pentru un val de plangeri ale populatiei privind reactiile adverse aparute la astfel de vaccinuri, indiferent de producatorii lor. Iar o corporatie americana a castigat deja contractul.

Mai precis, la 19 octombrie 2020, Agentia de Reglementare in Domeniul Sanatatii si Medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) a publicat pe Tenders Electronic Daily – platforma de licitatii a Uniunii Europene – o cerere de oferta pentru un contract de 1,5 milioane de lire sterline. Obiectul contractului? Dezvoltarea unei platforme de inteligenta artificiala (AI) care sa proceseze „numarul mare de rapoarte despre reactii adverse la vaccinul pentru Covid-19”. Mai pe romaneste: acele reactii adverse despre care gigantii farmaceutici tin sa ne asigure ca sunt insignifiante, in ciuda faptului ca vaccinul a fost dezvoltat si lansat pe piata in mai putin de 12 luni.

Denumita „Supplies – 506291-2020” si disponibila facand click aici, notificarea privind acordarea contractului este descrisa astfel:

In octombrie, MHRA cauta de urgenta o aplicatie de Inteligenta Artificiala (AI) pentru a procesa volumul mare de reactii adverse la vaccin care sunt prevazute sa apara (Adverse Drug Reaction – ADR) si pentru a se asigura ca nu va fi pierdut niciun detaliu din descrierea acestor reactii adverse. La 4 noiembrie 2020, corporatia americana Genpact a castigat contractul cu agentia britanica in valoare de 1,5 milioane de lire sterline (echivalentul a 1,66 milioane euro), potrivit HealthcareITNews.com.

In document, MHRA mentioneaza „o urgenta extrema (…) privitoare la lansarea unui vaccin Covid-19” si spune ca valul anticipat de reactii adverse la vaccin va coplesi sistemul.

Iata explicatia din cererea de oferta:

Daca MHRA nu implementeaza aceasta aplicatie de inteligenta artificiala, va fi incapabila sa proceseze aceste reactii adverse. Acest lucru o va impiedica sa identifice cu rapiditate orice potentiale riscuri privind siguranta vaccinului contra Covid-19 si reprezinta o amenintare directa la adresa vietii pacientilor si a sanatatii publice”.

Incercand sa justifice urgenta extrema a proiectului, MHRA recunoaste ca procesul de achizitie planificat, inclusiv instrumentul de inteligenta artificiala, nu s-ar fi incheiat pana la data lansarii vaccinului, ducand la incapacitatea de a monitoriza eficient reactiile adverse la un vaccin anti-Covid-19.

Deducem de aici ca agentia britanica are serioase dubii ca vaccinul Covid-19 va fi sigur si eficient.

Ce este clar din descrierea documentului este ca:

– MHRA se asteapta ca vaccinurile anti-Covid-19 sa provoace un val de evenimente adverse / efecte secundare, mergand chiar pana la decese. Chiar agentia o spune, prin sintagma „o amenintare directa pentru viata pacientului”;

– vechile sisteme ale MHRA nu sunt capabile sa gestioneze preconizatul volum urias de date produs de rapoartele privind leziunile provocate de vaccinurile contra Covid-19;

– MHRA recunoaste „urgenta extrema” a nevoii de a implementa un nou sistem pentru a identifica reactiile adverse ale vaccinurilor impotriva Covid-19;

– aceeasi agentie britanica afirma ca, daca un nou sistem de inteligenta artificiala nu este instalat de urgenta, nu va putea identifica multe dintre reactiile adverse care decurg din vaccin si ca acest esec va avea un impact negativ asupra sanatatii publice (adica vor muri oameni – a se vedea din nou expresia: amenintare directa la adresa vietii pacientilor”).

In ciuda evidentelor riscuri expuse mai sus de catre Agentia de Reglementare in Domeniul Sanatatii si Medicamentelor din Marea Britanie (MHRA), documentul nu s-a bucurat de o larga circulatie, publicului fiindu-i in schimb servita cu obstinatie propaganda sigurantei vaccinurilor impotriva coronavirusului. Ramane de vazut cum vor reactiona autoritatile in ipoteza unui val de reactii adverse severe – inclusiv letale – pentru cei vaccinati.

* Cititi aici integral oferta agentiei britanice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole