DINAMIZAREA SCHIMBURILOR COMERCIALE – Intalniri B2B Romania-Franta, la CCIR

1602

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), in parteneriat cu Mouvement des Entreprises de France International (MEDEF), principala organizatie a industriasilor din Franta, a organizat, pe data de 1 februarie 2022, la sediul CCIR Business Center, o sesiune de intalniri B2B intre reprezentantii mediului de afaceri din cele doua state, in vederea dinamizarii schimburilor comerciale bilaterale.
 
Parteneriatul economic franco-roman se inscrie intr-o relatie istorica traditionala si presupune  oportunitati de colaborare intre cele doua tari in diferite sectoare strategice. Acest parteneriat este privit in acord cu principiile rezilientei europene, care implica consolidarea capacitatii industriale si logistice a intreprinderilor din statele membre UE, precum si o pozitionare competitiva a produselor europene la nivel mondial.

Cooperare economica

 “CCIR continua sa depuna eforturi substantiale pentru a imbunatati comunicarea cu partenerii de top, iar Franta este mai mult decat un partener apropiat, este un partener strategic. Intalnirea de azi, dintre companiile franceze si cele romanesti, este unul dintre cele mai importante evenimente B2B, dupa doi ani de pandemie, indelung asteptata de mediul de afaceri din Romania. Consider ca acesta reprezinta doar inceputul unei noi dimensiuni a cooperarii economice romano-franceze si, totodata, un impuls important pentru actiunile camerelor de comert din cele doua state, privind  consolidarea si dezvoltarea legaturilor comerciale bilaterale”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi (foto dreapta).
 
“Romania este principalul partener de afaceri al Frantei in Europa de Est, astfel incat delegatia MEDEF, prezenta astazi, este formata din companii care reprezinta sectoare economice importante, precum: smart city, turism, infrastructura, digital, turism si mediu. Jumatate dintre companiile prezente la aceasta sesiune B2B sunt companii mari cu care Romania are deja o relatie de afaceri, iar cealalta jumatate sunt companii in cautare de noi parteneriate cu antreprenorii romani, prin prisma oprtunitatilor de afaceri pe care tara dvs. le ofera. Exista o prezenta importanta a companiilor franceze in Romania, dar suntem convinsi ca exista un potential mare de a dezvolta mai mult aceasta relatie comerciala”, a declarat directorul general adjunct MEDEF, Géraldine Lemblé.
 

Franta este a doua cea mai mare economie din UE, raportat la PIB (17,4%), la nivelul anului 2020, conform Eurostat. La 30.04.2021, Franta reprezenta a treia destinatie de export a Romaniei (pondere 6,9% din total exporturi). In prezent, pe teritoriul Romaniei activeaza, conform ONRC, un numar de 10.140 companii cu capital francez, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 2,38 miliarde euro. Totalul investitiilor directe franceze in Romania se ridica la de 5,64 miliarde Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole