DEZASTRU LA COCA–COLA – Liderul mondial al bauturilor carbogazoase a suferit pierderi de 7,2 miliarde dolari in perioada aprilie – iunie 2020

962

Sursa Foto: QBITtimes

Coca – Cola unul dintre cele mai importante brand-uri la nivel mondial in industria bauturilor carbogazoase a suferit pierderi semnificative din cauza pandemiei de COVID – 19.

Acest lucru se resimte in vanzari. Concret, vanzarile Coca – Cola au suferit un declin cu peste 28%, adica o pierdere in valoare de 7,2 miliarde de dolari, in lunile aprilie – iunie 2020, estimeaza agentia Reuters.

Potrivit reprezentantilor companiei situatia existenta reprezinta cea mai mare prabusire din ultimii 25 de ani. Mai exact, situatia s-a instaurat pe fondul efectelor anularii evenimentelor sportive si a inchiderii restaurantelor.

Pentru a diminua efectele dezastruoase, gigantul Coca – Cola, a lansat in spatiul public retragerea bandurilor “zombie” (200 ca numar), acestea fiind declarate ca fiind lipsite de o imagine consistenta, aducand doar 2% din totalul veniturilor companiei.

Intr-o oarecare masura, exista si vesti bune. James Quincey, presedintele multinationalei a precizat ca cererea pentru bautura mult indragita pe tot globul, o sa isi revina in lunile ce urmeaza.

In acelasi timp, dupa cum relateaza liderul companiei, volumul la nivel global si-a revenit dupa un declin de 25% in luna aprilie.

In luna iunie a fost consemnata o scadere cu 10%. Ceea ce inseamna ca a fost inregistrata o usoara redresare in acest interval (aprilie – iunie).

Afacerile cu cel mai ridicat grad de afectare au fost cele situate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

* Cititi mai multe detalii aici

1 comentariu la “DEZASTRU LA COCA–COLA – Liderul mondial al bauturilor carbogazoase a suferit pierderi de 7,2 miliarde dolari in perioada aprilie – iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole