DEZASTRU IN CAPITALA – Bucuresti intra in disolutie administrativa. Sumele de bani sunt prost alocate
Semnal de alarma tras de fostul viceprimar al Capitalei, avocatul Aurelian Badulescu, in prezent consilier general in CGMB si lider al consilierilor PSD din Primarie:"Bucurestiului nu ii mai trebuie mult si in toamna intra in disolutie administrativa”.
Acest lucru se intampla ca urmare a modului in care primarul Capitalei Nicusor Dan ar fi decis sa aloce banii din buget catre alte obiective decat cele prioritare, precum inlocuirea retelei subterane – tevi apa calda si caldura, acest lucru urmand sa genereze un blocaj functional in intreaga capitala.
Vina pentru preconizatul dezastru din toamna ar purta-o "majoritatea care voteaza. Sunt primarul si Consiliul General a carui majoritate este astazi formata din PNL-USR”, a declarat fostul viceprimar Aurelian Badulescu in cadrul Emisiunii Lumea Infrastructurii de la Etno Tv, prezentata de jurnalistii Dana Chera si Razvan Savaliuc.
"Are alte prioritati. Vi se pare ca il intereseaza faptul ca a lasat un proiect care a fost votat si aprobat de Comisia Europeana de 300 milioane euro si nu l-a tras pe POIM pentru a petici si schimba reteaua de apa calda.
Eu va spun ca Bucurestiului nu ii mai trebuie mult si in toamna intra in disolutie administrativa. In septembrie. Aceasta inseamna ca sumele de bani pe care le aloci intr-un buget nu sunt alocate pe zonele de care are nevoie orasul. Acum vorbim despre infrastructura de subteran. Ne intoarcem la marea problema. Pana astazi, nu a facut o licitatie pentru un kilometru de retea, de teava. In octombrie trebuie sa dea drumul la caldura, deci am practic 60 de zile in care sa fac ce?”.
Cheltuirea banului public
Intrebat daca nu este posibila suspendarea lui Nicusor Dan din functia de primar al Capitalei, avocatul Aurelian Badulescu a subliniat ca da, insa "in acest moment nu exista aceasta dorinta”: "Am discutat in organizatia de partid si au spus ca nu se poate sa mergem asa. Eu am atras atentia si am spus ca daca vom continua sa fim pasivi, orasul se va duce in jos, intr-o forma care se cheama complicitate din partea celor care permit acest lucru. Exista aceasta complicitate la furtul banului public, la a mentine anumite interese”.
Ca o recomandare, fostul viceprimar Aurelian Badulescu a sugerat ca este necesara o vigilenta mai mare din partea Camerelor de Conturi care pot supraveghea modul de cheltuire a banului public, sanctionand derapajele actului primar al Capitalei Nicusor Dan: „Camerele de conturi ar trebui sa fie mai active si nu s-ar mai ajunge in astfel de situatii. Ele sunt singurele care pot interveni in oportunitatea actului de management. Adica daca eu spun ca vrea ca tramvaiul sa faca la stanga, Camera de Conturi vine si spune ca nu se poate. Ei trebuie sa intervina sa spuna cand o ia omul razna”.
Vizionati integral intreaga emisiune aici:
https://youtu.be/BOrhLVOURBM