DESPAGUBIRI PENTRU FACTURILE LA ENERGIE – Proiectul de lege a fost scris

1088
bec

Guvernul Citu refuza sa plafoneze preturile la energie, in ciuda explozie acestorai si a facturilor imense pe care le platesc romanii. Motiv pentru care PSD a demarat campania #JosFacturile! privind strangerea de semnaturi pentru plafonarea preturilor la energie si gaze, fiind facut si un proiect de lege.

Printre altele, PSD propune si despagubirea consumatorilor cu o parte din scumpirea suportata deja.
Legea ofera si o compensatie a scumpirilor platite deja de consumator pana la momentul intrarii in vigoare a legii.
Compensatia se acorda consumatorilor carora le-a crescut pretul la gaze si energie electrica in ultimele 6 luni dinainte de intrarea in vigoare a legii.
Compensatia este egala cu jumatate din scumpirea care a avut loc in aceste 6 luni, adica jumatatea diferentei dintre pretul platit in ultima luna si cel platit in prima luna.

Iata ce mai prevede proiectul PSD:

„Preturile din facturle de energie electrica vor fi reduse imediat cu un procent de pana 43%, in functie de contractul pe care il are fiecare consumator.
La gaz, reducerea ajunge pana la 23%, in functie de contractele pe care le are fiecare consumator.
Proiectul PSD protejeaza majoritatea consumatorilor casnici de situatia iminenta a dublarii facturilor cu utilitatile – electricitate si gaz.
Noile facturi dublate ar insemna un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodarie de salariati din Romania”.

*Cititi aici proiectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole