DESPAGUBIRE CASCO DE 500.000 LEI – Asiguratorii anunta pentru ce a fost data despagubirea

709

Valoarea celor mai mari 10 daune platite in 2021 de catre asiguratorii din Romania in baza politelor facultative CASCO a depasit 5 milioane de lei (circa 1 milion EUR), potrivit unei analize realizate la nivelul membrilor Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).


Dintre acestea, cea mai mare despagubire platita a fost de peste 500.000 lei – si a fost achitata in urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despagubiri platite in baza acestui tip de asigurare, 6 au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, 3 din cauza unor incendii si 1 din cauza unei inundatii.

Despagubiri de peste 2 miliarde lei

La nivelul intregii piete, despagubirile totale platite in baza politelor CASCO s-au ridicat la peste 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane EUR), in crestere cu circa 10% fata de anul anterior, arata datele oficiale ale ASF. In Romania, erau in vigoare la finele anului trecut putin peste 1 milion de polite facultative CASCO.

Asigurarile de sanatate

UNSAR anunta recent ca asigurarile voluntare de sanatate se afla in topul politelor spre care romanii si-au indreptat atentia in 2022. Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), 4 din 10 romani (39%) spun ca sunt mai interesati de asigurarile voluntare de sanatate, acestea fiind urmate de asigurarile de locuinte si de cele de calatorie in strainatate, asa cum reiese din Barometru UNSAR – IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole