UPDATE / GUVERNUL CITU, DE NECLINTIT – Motiunea a picat la distanta mare

1815

UPDATE 18:23

Motiunea de cenzura impotriva cabinetului Citu a picat la scor lejer. Au fost exprimate 201 voturi pentru demiterea guvernului PNL-USR-PLUS si unul singur impotriva. Pentru succesul motiunii era nevoie de 234 de voturi, adica de jumatate plus unu din totalul de 466 de parlamentari.

====

Zi decisiva pentru guvernul condus de Florin Citu. Parlamentarii voteaza marti, 29 iunie 2021, motiunea de cenzura depusa de PSD.
 In functie de rezultatul votului, Executivul va fi demis, sau nu. Mai sunt necesare 18 de voturi de la parlamentari din arcul guvernamental pentru ca motiunea de cenzura sa fie aprobata, a declarat, potrivit Mediafax,
liderul PSD Marcel Ciolacu.

Romania esuata

In textul motiunii, intitulata “Romania ESUATA. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Citu”, se acuza faptul ca guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia Romaniei spre prapastie cu o viteza uluitoare:

“Ati distrus firmele romanesti si ati transformat tara in amanet!”.

PSD mai acuza ca asa cum precedenta Guvernare PNL nu a avut capacitatea de a gestiona criza provocata de COVID-19, Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR nu are competenta de a aduce revenirea economica, care sa se regaseasca – in mod real – in nivelul de trai al romanilor:
“Cresterile sunt din pix, in timp ce imprumuturile inrobitoare sunt groaznic de reale”.

Saracie extrema

Potrivit textului motiunii, in ultimul an, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a readus in starea de saracie extrema 120.000 de romani. Asta, dupa ce guvernarea PSD redusese cu 1,9 milioane persoane numarul acestora. PSD mai acuza ca astazi, fiecare roman este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole