DEMITEREA GUVERNULUI CITU – Teoretic, premierul pleaca miercuri: „Stop saraciei, scumpirilor”. Iata ce ar urma sa se intample (Document)

1288

sursa foto: facebook Florin Citu

Guvernul Citu are toate sansele sa fie demis marti, 5 octombrie 2021, in urma motiunii de cenzura depuse de PSD.


Pentru ca motiunea sa fie adoptata este nevoie de 234 de voturi. Ultimele calcule arata, potrivit digi 24, ca partidele care au anuntat ca vor vota motiunea de cenzura (PSD-USR-AUR) strang aproximativ 280 de voturi.

Pensii, salarii si alocatii inghetate

In motiunea intitulata „Stop saraciei, scumpirilor si penalilor! JOS GUVERNUL CITU!”, se arata ca in plina explozie a preturilor, in conditiile unei cresteri galopante a inflatiei, Guvernul nu a gasit alta solutie decat inghetarea pensiilor, alocatiilor si a salariilor. Potrivit documentului, statisticile oficiale arata clar ca puterea de cumparare a scazut cu peste 12%:”

„Cu toate acestea, prin lipsa masurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a fost mult mai preocupat de lupta pentru putere in interiorul Coalitiei si a preferat sa condamne la saracie peste 7 milioane de romani”.

A explodat datoria publica

In motiune se arata ca datoria publica creste cu 1.700 de euro pe secunda, iar fiecare roman devine mai dator la finalul acestui an cu 2.300 de euro. Motiv pentru care romania risca sa deraieze economic, in conditiile in care cresterea datoriei publice este aproape dubla fata de cresterea Produsului Intern Brut.

*Cititi aici textul motiunii

2 comentarii la “DEMITEREA GUVERNULUI CITU – Teoretic, premierul pleaca miercuri: „Stop saraciei, scumpirilor”. Iata ce ar urma sa se intample (Document)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole