DELIRUL LUI CITU – Premierul care “a convins Romania” sfideaza Parlamentul in care majoritatea este detinuta chiar de PNL: “Nu voi astepta sa se hotarasca”

2685

sursa foto: facebook Florin Citu

Florin Citu a avut pana acum un discurs echilibrat, insa pare ca lucrurile incep sa se schimbe si sa apara derapaje.
Dupa ce a declarat ca “am convins o Romanie sa fiu prim-ministru”, ca si cum ar fi fost votat de popor, uitand ca in alegerile parlamentare din 2020 PNL a mers in fata alegatorilor cu Ludovic Orban pentru functia de premier si ca PNL a pierdut alegerile, acum Citu vrea sa sara Parlamentul din jocul democratiei.

Premierul a declarat la tvr ca vrea sa faca reforma prin ordonante, motivand ca mai multe proiecte ale executivului au fost blocate in Palament, desi acolo exista o majoritate a coalitiei din care fac parte si liberalii.
Citu a dat exemplu majorarea alocatiilor care va fi reglementata prin OUG, si asta pentru ca legea nu a fost adoptata de Parlament.
Numai ca in viziunea premierului, acestea se vor mari o singura data pe an. Astfel, nu se mai aplica maririle care urmau sa fie facute la 1 iulie 2021, dari si la 1 iulie 2022 (click aici pentru a citi).

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

De acum incolo va trebui sa facem reforma prin ordonante. Eu voiam sa facem reforma prin Parlament. Alta solutie nu vad, pentru ca deja au trecut 6 luni de zile si vreau sa facem reforma in Romania.

Guvernul isi face treaba, dar cred ca in Parlament trebuie sa gasim solutiile. Sa vedem ce ni se intampla acolo. Eu pun aceste lucruri, vi le arat, Guvernul a venit si a facut, decizia mea este aceea de a merge cu reforma prin ordonante de urgenta. Nu voi astepta dupa Parlament sa se hotarasca. Noi trebuie sa facem reforma, sa implementam acele masuri de reforma pe care am spus ca le implementam. Pentru ca toate nu le facem doar de dragul de a face, de a moderniza Romania doar asa, de a spune.

Parlamentul, acuzat

Am un gust amar pentru ca suntem aici si discutam despre alocatii in acest moment pentru ca Parlamentul nu si-a facut treaba. A fost un proiect de lege, este un amendament care a fost trecut la Senat in iarna, Parlamentul putea sa ia o decizie clara pana acum in ce directie vrea sa mearga. Noi am avut o decizie in coalitie ca vor creste doar anul acesta alocatiile, daca Parlamentul voia sa ia o alta decizie, trebuia sa rezolve.
Noi vorbim astazi de alocatii din nou pentru ca Guvernul este nevoit sa dea ordonanta de urgenta care sa respecte decizia coalitiei din decembrie – ca anul acesta va fi o singura crestere a alocatiilor. Deci de asta suntem astazi aici si de aceea vorbim din nou. Daca nu ar fi fost acest lucru ca trebuie sa dau din nou ordonanta in guvern, nu am fi discutat din nou despre alocatii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole