DECIZIE PE LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV – Inalta Curte: „Exceptia de nelegalitate poate fi invocata si cu privire la actele adoptate sau emise anterior intrarii in vigoare a legii”

1844

Inalta Curte de Casatie si Justitie condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto) a solutionat un recurs in interesul legii cu privire la Legea contenciosului administrativ 554/2004.

Iata decizia:

„Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Constanta si, in consecinta, stabileste ca:
In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 4 alin. (1) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, exceptia de nelegalitate poate fi invocata si cu privire la actele administrative cu caracter individual adoptate sau emise anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 554/2004.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

Iata ce prevede art. 4 alin. (1) :

„Exceptia de nelegalitate
(1) Legalitatea unui act administrativ cu caracter individual, indiferent de data emiterii acestuia, poate fi cercetata oricand in cadrul unui proces, pe cale de exceptie, din oficiu sau la cererea partii interesate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole