DEBRANSAREA ROMANILOR DE LA CURENT SI GAZE – Solutia gasita de ministrul Energiei. Ce ii indeamna pe consumatori sa faca

936
liberalizarea pietei energiei electrice

Guvernul a abrogat la sfarsitul saptamanii trecute prevederea conform careia in starea de alerta distribuitorii de gaze si energie electrica nu pot deconecta clientii care nu-si platesc facturile, iar Ordonanta de Urgenta intra in vigoare dupa 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.
Ministrul Energiei Virgil Popescu (foto) spune intr-o postare pe facebook ca cei care nu au reusit sa-si plateasca facturile vor avea la dispozitie 90 de zile in care pot discuta cu furnizorii o reesalonare a datoriilor, astfel incat sa se evite decuplari la energie electrica si gaze naturale.

Iata declaratia facuta de ministrul Economiei:

“Guvernul nu da Ordonante de Urgenta ca sa taie alimentarea la curent electric si gaze naturale a clientilor casnici si non-casnici. Practic, prin decizia Guvernului, am revenit la situatia de dinainte de pandemie. Asadar, debransarile nu se fac de pe o zi pe alta.
Cei care nu au reusit sa-si plateasca facturile, vor avea la dispozitie 90 de zile in care acestia pot, de exemplu, discuta cu furnizorii o reesalonare a datoriilor, astfel incat sa se evite decuplari la energie electrica si gaze naturale”.

Prevedere abrogata

Prin OUG-ul adoptat, Guvernul Citu a abrogat prevederea prin care s-a interzis anul trecut debransarea consumatorilor de energie electrica si gaze pe perioada starii de alerta, urmare a pandemiei COVID.
Potrivit Ordonantei adoptate, cei care au datorii la energie si gaze au la dispozitie 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial ca sa achite facturile restante, sau sa-si clarifice situatia.
Guvernul considera ca printre datornici se numara si „rau-platnici” care au profitat de prevederile legale si nu au platit lumina si gazele.

Iata ce prevede OUG:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole