Grid star
eveniment

DAUNELE PROVOCATE LOCUINTELOR – Asiguratorii au facut topul riscurilor

Cele mai multe daune provocate locuintelor din Romania anul trecut (54%) au fost cauzate de avarierea accidentala a conductelor de apa, a instalatiilor sanitare de apa si canalizare ale imobilelor, precum si de inundatiile provocate de vecini.
 
Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) mentioneaza pe locul secund inundatia din cauze naturale, furtuna, raspunderea civila fata de terti si incendiul. Totusi, desi incendiul are o frecventa mai redusa comparativ cu alte riscuri, valoarea despagubirilor achitate in aceste situatii este mult mai mare.
 
In plus fata de politele obligatorii PAD, care acopera trei riscuri (cutremur, alunecari de teren si inundatii), o asigurare facultativa ofera protectie financiara pentru mult mai multe riscuri, inclusiv pentru cele mai frecvente, precum inundatiile provocate de spargerea conductelor de apa sau pentru daunele provocate vecinilor. Pe langa aceste riscuri, sa nu uitam ca asigurarile ofera protectie financiara impotriva riscurilor catastrofale, care se produc mai rar, dar care pot avea un impact total diferit ca si severitate pentru o familie”, a declarat presedintele UNSAR, Adrian Marin.

Asigurarile facultative


Conform celui mai recent studiu sociologic privind perceptia fata de asigurarile de locuinte realizat de UNSAR, doar 44% dintre romani stiu ca daunele pe care le-ar putea provoca vecinilor, inclusiv ca urmare a avarierii instalatiilor de apa si canalizare, pot fi acoperite pe polita de asigurare facultativa pentru locuinta. 
In Romania, mai putin de 20% din locuinte sunt asigurate printr-o polita de asigurare facultativa – ceea ce ne motiveaza sa acceleram si mai mult demersurile de informare a populatiei in aceasta directie”, a precizat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

Clauze speciale

 In Romania, asigurarile facultative de locuinte se pot incheia pentru locuintele care sunt protejate de o polita obligatorie PAD. Polita PAD acopera 3 riscuri catastrofale (cutremur, inundatii si alunecari de teren) pana la limita de 20.000 EUR, respectiv 10.000 EUR, in functie de tipul constructiei, indiferent daca valoarea acesteia este mai mare. 
"In schimb, locuinta poate fi protejata la valoarea ei reala si pentru mult mai multe riscuri (incendiul, explozia, furtuna, vijelia, caderile de corpuri, furtul, vandalismul etc.) printr-o asigurare facultativa. Acestor polite li se pot atasa si clauze speciale, precum asigurarea instalatiilor interioare ale cladirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, servicii de asistenta tehnica la locuinta, dar si raspunderea civila fata de terte persoane (spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor pe care le produceti vecinilor)”, potrivit UNSAR.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani