DATORIA PUBLICA A ROMANIEI – Performanta guvernului de dreapta: „Fiecare roman este mai dator cu 1750 de euro, inclusiv copiii”

1017
camera

sursa foto: Playtech.ro

Probleme pentru dreapta aflata la guvernare inca din 2019. Datoria publica a Romaniei a crescut cu 33,7 miliarde euro in ultimele 21 de luni, arata analistii.

Guvernul Orban a promis bunastare, dupa care a venit si USR-PLUS la guvernare, Executivul fiind condus de Florin Citu. Ce s-a intamplat din 2019 si pana acum: scumpiri pe banda rulanta, iar specialistii atrag atentia ca viteza de crestere a datoriei publice este dubla fata de cresterea PIB.

Analistul economic Adrian Caciu trage un semnal de alarma si arata intr-o postare pe facebook ca datoria publica a Romaniei a crescut cu 33,7 miliarde euro in ultimele 21 de luni in timpul guvernarii de dreapta.
Potrivit acestuia, fiecare roman este dator cu 1750 de euro, inclusiv copii
.

Iata analiza facuta de Adrian Caciu:

Datoria publica a Romaniei a crescut cu 33,7 miliarde euro in ultimele 21 de luni (guvernare de dreapta).
Fiecare roman este mai dator cu 1750 de euro, inclusiv copiii.
Datoria publica a crescut de la 76,6 miliarde euro (octombrie 2019) la 110,3 miliarde euro (iulie 2021).
Viteza de crestere a datoriei publice este dubla fata de viteza de crestere a PIB.
Suma suplimentara platita de Romania ca dobanzi pe seama datoriei nou create de incompetenta guvernamentala este de 1,2 miliarde euro/an respectiv circa 12 miliarde euro la final.
Cu 12 miliarde euro Romania putea face multe, nu mai lua bani cu imprumut prin PNRR, facea autostrazi, scoli si spitale, crestea pensii si alocatii si dezvolta economia de productie.

Bani risipiti pe dobanzi

Abordarea guvernamentala a facut ca acesti 12 miliarde euro sa fie risipiti pe dobanzi.
Dar…comisioanele oficiale pentru aceasta datorie de 33,7 miliarde euro plus 12 miliarde dobanzi sunt de peste 1 miliard de euro. La cine au ajuns banii? Si cat din acesti bani s-au intors ca parandarat spaga pentru plasamente de succes? Sub ce forma, in ce conturi, prin ce fluxuri, in ce tip de instrumente mobiliare?
Risipa si furt.
Cu 33,7 miliarde euro faceai o tara, daca erai patriot.
Ei au ales sa jupoaie tara de 33,7 miliarde euro plus 12 miliarde euro dobanzi.
Un jaf de peste 45 miliarde euro!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole