DARILE LA STAT, PLATITE CU CARDUL – Masura se aplica si persoanelor juridice. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial

806
43% dintre romani prefera sa plateasca cu telefonul mobil.

Sursa Foto: ING Bank

Persoanele juridice pot achita cu cardul la Trezorerie obligatiile fiscale si bugetare. In Monitorul Oficial 102 din 1 februarie 2022 a fost publicat Ordinul Ministrului Finantelor (OMF) 94/2022 privind obligatiile fiscale si bugetare care pot fi achitate prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza contribuabilii, persoane fizice si juridice ca, incepand cu data publicarii ordinului in Monitorul Oficial, pot achita prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la sediile unitatilor Trezoreriei Statului, sume reprezentand venituri ale bugetului de stat sau venituri cuvenite altor bugete administrate de ANAF, atat in situatia in care plata se efectueaza in conturi de venituri bugetare, cat si in situatia in care plata acestora se efectueaza in conturi unice.

Reglementarea anterioara

Anterior, doar persoanele fizice puteau plati cu cardul si doar pentru anumite obligatii fiscale care erau administrate fiscal pe baza codului numeric personal. Ordinul Ministrului Finantelor Publice 943/2016 privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 501 din 5 iulie 2016, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost abrogat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole