DANIEL DAIANU IL CEARTA PE CITU – Proiectul de rectificare bugetara, trimis la miezul noptii, fara informatii complete

1371
CITU SA SE POTOLEASCA – Replica pentru premier dupa atacul la BNR si guvernatorul Mugur Isarescu: “Ar trebui sa se abtina... O aiureala”

foto: stirilekanald

Consiliul Fiscal al Romaniei condus de Daniel Daianu (foto) dezvaluie ca a fost in imposibilitatea de a redacta o opinie completa cu privire la proiectul celei de-a doua rectificari a bugetului general consolidat pe anul 2020, intrucat ministerul de Finante condus de Florin Citu a trimis raportul, dar si alte documente, in 13 august 2020, la ora 23.33, iar in 14 august Guvernul a aprobat OUG pentru rectificarea bugetului.

In plus, ministerul de Finante nu a trimis Consiliului Fiscal toata documentatia solicitata: “Un alt motiv care face imposibila redactarea unei opinii complete este lipsa unor informatii strict necesare evaluarii rectificarii bugetare”.

Potrivit Consiliului Fiscal, comparativ cu parametrii aprobati prin bugetul din prima rectificare aferenta anului 2020, proiectul celei de a doua rectificari bugetare majoreaza veniturile totale estimate ale Bugetului General Consolidat cu 0,92mld. lei, in timp ce cheltuielile bugetare totale sunt crescute cu 19,42 mld. lei, deficitul bugetar fiind astfel majorat cu 18,5 mld. lei.
Exprimat ca procent in PIB, nivelul prognozat al deficitului bugetar este de 8,6%, fiind mai ridicat cu 1,75pp fata de nivelul estimat la prima rectificare bugetara, respectiv cu 4,77 pp fata de tinta aferenta constructiei bugetare initiale.

*Opinia Consiliului Fiscal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole