DAN VILCEANU SE IMPRUMUTA DE LA ROMANI – Ministerul de Finante ofera si dobanda, iar veniturile obtinute sunt neimpozabile. Banii, pentru finantarea deficitului bugetar

795

sursa foto: facebook Dan Vilceanu

Ministerul Finantelor condus de Dan Vilceanu (foto stanga, langa Florin Citu) a emis trei noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 3,25%, 3,75% si 4,15%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Banii obtinuti vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-pana la 28 septembrie 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului;
-pana la 27 septembrie 2021 pentru mediul urban si pana in 24 septembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Nationala Posta Romana.

Dobanda este anuala

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

Venituri neimpozabile

Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole