CUTREMURELE DIN OLTENIA – Ce trebuie sa stie romanii care au asigurare

460

sursa foto: dandodiary.com

Oltenia a fost zguduita in ultima saptamana de cutremure. Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) anunta ca in procesul de instrumentare a daunelor, asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 si 14 februarie.

Compania precizeaza ca, in baza protocolului de colaborare cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), raportul privind cele doua cutremure a fost transmis deja catre toate societatile de asigurare implicate.

Asiguratii nu trebuie sa se deplaseze sau sa se adreseze INCDFP pentru obtinerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele in acest sens fiind deja atat in posesia PAID, cat si a tuturor asiguratorilor implicati in gestionarea dosarelor de dauna. Avem toate detaliile necesare si suficiente pentru instrumentarea corecta a daunelor inregistrate. Continuam demersurile de digitalizare si automatizare a procedurii, astfel incat proprietarii ale caror locuinte au fost afectate sa nu fie pusi in mod inutil pe drumuri”, a declarat directorul PAID, Nicoleta Radu.

Asigurari obligatorii

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei:
Cutremur:
– Inundatii;
– Alunecari de teren

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole