CRIZA POLITICA, PERICOL PENTRU ECONOMIA ROMANIEI – Agentia de rating Fitch avertizeaza ca scandalul prelungit poate duce la scaderea ratingului de tara. Avertisment din Parlament: „Romanii vor plati dobanzi mai mari”

499

Lupta politica din Romania ingrijoreaza agentia de rating Fitch, care transmite un avertisment, si anume ca scandalul prelungit are toate sansele sa duca la o scadere a ratingului de tara, dar si la intarzierea adoptarii PNRR.


In plus, potrivit digi 24, criza politica din tara noastra provoaca riscuri privind reducerea deficitului bugetar, iar ruperea coalitiei guvernamentale ar putea intrerupe eforturile de consolidare fiscala, mai arata agentia de rating.

Dobanzi mai mari pentru romani

Senatorul PSD Stefan Radu Oprea explica intr-o postare pe facebook ce inseamna avertismentul Fitch. Potrivit acestuia, romanii vor plati dobanzi mai mari.

Iata analiza lui Stefan Radu Oprea:

“Ce inseamna avertismentul Fitch?

Ca romanii vor plati dobanzi mai mari.
Atunci cand USR Plus a declansat criza politica trebuia sa constientizeze consecintele dezastruoase pentru romani. Una dintre ele este amenintarea cu scaderea ratingului de tara, adica dobanzi mai mari pentru ca investitorii isi vor pierde increderea.
Cinicilor de la USR Plus aici nu este despre ambitia voastra personala ci despre viata oamenilor. Meritati sa ajungeti cu totii la lada de gunoi a istoriei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole