CRIZA DIN UCRAINA: VICEPRESEDINTELE CONSILIULUI DE SECURITATE AL RUSIEI, MESAJ PENTRU EUROPA – Dimitri Medvedev: “Bun venit intr-o lume noua in care europenii vor plati in curand 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz”

644

sursa foto: kremlin.ru

Fostul presedinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, in prezent vicepresedintele Consiliului de Securitate (foto stanga, langa Vladimir Putin), anunta Europa, intr-un mesaj publicat pe Twitter, despre o posibila scumpre a gazelor: 2.000 de euro petru o mie de metri cubi de gaz. Anuntul acestuia vine dupa decizia Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2. 

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instructiuni sa se opreasca certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit intr-o lume noua in care europenii vor plati in curand 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Medvedev. Potrivit digi 24, cancelarul german Olaf Scholz a anuntat, marti, ca certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, avand in vedere ultimele actiuni ale Rusiei.

Decretul lui Putin

Reamintim ca presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni seara, 21 februarie 2022, un decret prin care ordona fortelor armate ruse sa asigure functii de mentinere a pacii in regiunile separatiste Donetk si Lugansk, a caror independenta a recunoscut-o.
Romania condamna cu fermitate recunoasterea de catre Federatia Rusa a „independentei” autoproclamatelor republici separatiste din Donetk si Luhansk, parti componente ale Ucrainei, declara presedintele Klaus Iohannis. Potrivit unei declaratii facute de presedinte, acest act reprezinta o incalcare flagranta a dreptului international, a suveranitatii si integritatii teritoriale ale Ucrainei:
„De asemenea, prin aceasta decizie, Rusia incalca obligatiile care ii revin in calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk, care devin astfel golite de continut. Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, ameninta, prin actiunile sale, pacea si securitatea globale garantate de insusi Consiliul de Securitate ONU, incalcand deliberat principiile de drept international prevazute de Carta ONU si de Actul final de la Helsinki.
Comunitatea internationala trebuie sa sanctioneze ferm, imediat si fara echivoc aceasta decizie lipsita de responsabilitate a Rusiei. Romania reafirma si in acest context sustinerea puternica pentru suveranitatea si integritatea teritoriala ale Ucrainei si va actiona in coordonare cu partenerii si aliatii sai pentru aplicarea masurilor de raspuns potrivite”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole