Criza din 2008 este nimica-toata fata de marea depresiune declansata de pandemie

4990

Analiza avocatului Gheorghe Piperea privind marea criza ce va fi provocata de pandemia de coronavirus:

„Criza economica mondiala declansata de falimentul bancii de investitii Lehman Brothers (2008) este nimica-toata fata de marea depresiune declansata de pandemie.

Cauzele profunde ale crizei sunt hiper-indatorarea statelor si fabricarea de bani-datorie. Pandemia a fost doar branciul care ne-a impins in prapastie.
Viitorul a inceput deja saptamana asta, odata cu masurile de sprijin anuntate de administratia Trump pentru economia americana, dintre care 2 mii de miliarde de dolari sunt alocate pietei creditelor ipotecare. Debitorii vor fi pasuiti timp de 12 luni. Industria adiacenta (asigurari si mortgage baked securities) va fi la pamant. In lipsa unei noi relaxari cantitative de la FED, lipsa contractelor va opri bancile sa mai emita noi bani-datorie (bancile pot pune in circulatie “bani interni” – denumirea eufemistica utilizata de BCR pentru a defini banii creati din nimic – doar daca au multe credite in derulare) si, odata ca asta, va opri aceasta fabrica de bani evanescenti care parea un fel de perpetuum mobile.

Revin maine cu o explicatie a pericolului fatal care paste bancile in lipsa de contracte de credit si cu o explicatie a opozitiei auto-destructive a sistemului bancar la legea darii in plata si la legile anti-camatarie.

Pana atunci, “delectati-va” cu ceea ce scrie in articolul anexat, de pe politico.com. O sa vedeti acolo cum se zvarcolesc bancherii ca niste batracieni la soare si de ce Trump are zilele in fruntea SUA numarate”.

https://www.politico.com/?fbclid=IwAR1XQhjEonEWadghfDUZbPlyzJQohrTgTyaEIYGnkT-GW0pKtkxOXTQKKU0

https://www.politico.com/news/2020/03/27/mortgage-system-collapse-coronavirus-pandemic-152338

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole