CRIPTOMONEDA ROMANEASCA EGLD CRESTE EXPLOZIV – Pretul Elrond s-a dublat in ultima saptamana, propulsat de succesul sau pe exchange-urile cripto din SUA
Elrond (EGLD), criptomoneda creata de romanul Beniamin Mincu si echipa sa de dezvoltatori din Sibiu a atins miercuri, 15 septembrie, o capitalizare de piata de circa 5,5 miliarde dolari. Pretul sau aproape s-a dublat in ultima saptamana, urcand pana aproape de pragul de 300 dolari.
Miercuri, EGLD se tranzactiona la 273 dolari, devenind a 33-a cea mai valoroasa criptomoneda din lume, potrivit romania-insider.com
Cresterea puternica a preturilor a fost sustinuta de succesul Elrond in Statele Unite. Incepand de joi, 9 septembrie, cetatenii SUA pot cumpara EGLD prin card de credit direct din aplicatia Maiar a retelei.
Proiectul dezvoltat de catre o echipa foarte talentata din Sibiu a devenit cunoscut in lumea larga in primavara si vara anului trecut, mai exact intre jumatatea lui martie si inceput de iulie 2020. „Cheia” succesului este reteaua blockchain Elrond, un concept gandit pentru a functiona in centrul unei economii digitale globale, fara frontiere si complet accesibila.
Elrond, prima companie cripto romaneasca care a reusit sa ajunga in top 50
Blockchainul Elrond si-a lansat reteaua principala in iulie 2020, dar pretul EGLD a explodat in ianuarie-februarie anul acesta, chiar inainte ca blockchain-ul sa lanseze aplicatia Maiar, care a facilitat achizitia sau sa transferul de criptomoneda nativa.
In aprilie 2021, Elrond a ajuns la 240 dolari, dupa care pretul a scazut la 60 dolari in iunie, apoi a inceput un nou raliu pe masura ce piata criptografica si-a revenit.
Elrond (simbol EGLD) este prima companie romaneasca de blockchain care a reusit sa ajunga in top 50 in ceea ce priveste capitalizarea de piata la nivel mondial.
Datele de la Cointelegraph Markets Pro si TradingView arata ca, de cand a atins un minim de 52,00 dolari pe 22 iunie, pretul EGLD a crescut cu 437%, pana la un nou maxim istoric de 302,14 USD pe 14 septembrie, conform cointelegraph.com.
Elrond lucreaza, de asemenea, la lansarea propriei platforme de exchange cripto descentralizat - Maiar Exchange.
Protocoalele descentralizate axate pe finantare au o miscare ascendenta sustinuta, iar elanul pare sa revina puternic in septembrie 2021, cand sectorul NFT s-a „racit” in ultimele doua saptamani.
Cointelegraph: Trei motive pentru care trendul de crestere EGLD va continua
Cointelegraph noteaza trei motive pentru care trendul de crestere a criptomonedei EGLD va continua si in viitor, care includ lansarea platformei de exchange cripto Maiar, listarea pe KuCoin si o serie de parteneriate care extind ecosistemul Elrond.
Raliul recent al EGLD este declansat de lansarea platformei de exchange Maiar, un protocol DeFi construit pe reteaua Elrond, care permite utilizatorilor sa tranzactioneze si sa transfere criptomonedele in lichiditati.
1. Cetatenii SUA pot cumpara EGLD direct prin intermediul aplicatiei Maiar
Pe 9 septembrie, Elrond a anuntat ca cetatenii SUA ar putea incepe sa cumpere tokenuri EGLD direct prin intermediul aplicatiei Maiar, gratie integrarii cu Moonpay, oferind proiectului acces la cea mai mare economie de retail din lume.
Intr-un efort de a atrage noi utilizatori si de a afisa capacitatile lui Elrond, Maiar a lansat, de asemenea, un concurs cu o miza de 100.000 de dolari „Battle of the Yields” pe 14 septembrie, oferind utilizatorilor posibilitatea de a castiga EGLD pe baza volumelor lor de tranzactionare.
2. Listarea EGLD pe bursa KuCoin
Un alt motiv pentru forta raliului EGLD din ultimele zile a fost listarea sa pe bursa KuCoin, a cincea ca marime dupa volumul de schimb in 24 de ore de tranzactionare.
Noile listari pe bursa sunt adesea urmate de raliuri puternice pentru token, mai ales atunci cand sunt asociate cu piete futures sau intra in top-cinci dupa volumul de tranzactionare.
3. Extinderea ecosistemului blockchainului Elrond
Un al treilea factor care sustine raliul lui Elrond este cresterea ecosistemului sau. Parteneriatele recente includ adaugarea de continut media generat de Inteliganta Artificiala (IA) printr-un parteneriat cu Humans, o platforma care integreaza date si tehnologie pentru a genera modele de IA si un acord cu NewsCrypto, care permite utilizatorilor sa afle mai multe despre Elrond prin intermediul „academiei de criptare” a platformei. Elrond are, de asemenea, o noua integrare cu Copper, un important furnizor de custodie digitala.
Reteaua a colaborat si cu companii axate pe jocuri, DeFi si transferuri incrucisate intre Ethereum, Polkadot si lantul inteligent Binance. Conform datelor de la Cointelegraph Markets Pro, conditiile de piata pentru EGLD au fost favorabile de ceva timp.
Scorul VORTECS TM, exclusiv Cointelegraph, este o comparatie algoritmica a conditiilor de piata istorice si actuale derivate dintr-o combinatie de puncte de date, inclusiv sentimentul pietei, volumul tranzactionarii, miscarile recente ale preturilor si activitatea Twitter.