CRESTEREA VARSTEI DE PENSIONARE – Ministrul Muncii infirma un astfel de scenariu: “Din punctul meu de vedere, acum este exclus”

823

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

In ultima vreme s-a vorbit mult despre o posibila crestere a varstei de pensionare, lucru care ii ingrijoreaza pe multi romani. Ministrul Muncii, Marius Budai (foto), infirma insa un astfel de scenariu.

Potrivit lui Budai, trebuie lucrat pentru a creste speranta de viata in Romania, care este de aproape 60 de ani, iar romanii se pensioneaza la 65 de ani. Ministrul Muncii a precizat ca deja lucram cinci ani peste speranta de viata sanatoasa, motiv pentru care nu se pune in discutie marirea varstei de pensionare. Acesta a aratat ca o eventuala marire a varstei de pensionare ar putea fi luata in discutie peste ani de zile.
Marius Budai a mai declarat pentru emisiunea „3 Ceasuri Bune”, de la TVR Info, arata stiri.tvr.ro, ca la rectificarea bugetara ministerul a primit bani suplimentari prin care se va continua plata subventiilor pentru incheierea conventiilor de angajatori pentru ucenicii sau cu somerii de lunga durata.

Iata declaratiile facute de Marius Budai:

Din punctul meu de vedere, acum este exclus. Noi trebuie sa  lucram foarte mult, si am spus tot timpul ca nu trebuie sa punem carul inaintea boilor. Trebuie sa lucram la a creste speranta de viata in Romania, si mai ales la a creste speranta de viata sanatoasa in Romania.
Pentru ca speranta de viata sanatoasa este de 59 de ani si sase luni, 60 de ani, sa zicem, si noi ne pensionam la 65 de ani. Deja lucram 5 ani peste speranta de viata sanatoasa, si atunci speranta de viata fiind de 70 de ani si opt luni, cred ca nu este normal sa discutam acum acest subiect, ci sa lucram sa crestem speranta de viata, si abia apoi sa putem avea o discutie, peste ani de zile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole